Diari La Veu del País Valencià
El TC rebutja el recurs del PSPV contra el tancament de RTVV per nova llei

EP / València.

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs que van interposar més de 50 diputats socialistes contra la llei de supressió de serveis de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després d’haver-se modificat la legislació, i creat una nova llei per a la represa dels serveis de radiodifusió, segons consta en la sentència a la qual ha tingut accés Europa Press.

En concret, el recurs es va interposar contra la Llei 4/2013, de 27 de novembre, de la Generalitat, de supressió de la prestació dels serveis de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, així com de dissolució i liquidació de RTVV. Els socialistes sostenien la inconstitucionalitat de la norma per vulneració dels articles 9.3, 23.2, 20.1.a), 20.1.d) i 20.3 en relació amb l’article 149.1.27, així com els articles 9.2 i 10, 24.1 i 118, tots ells de la Constitució.

L’Alt Tribunal, després d’estudiar els fets, arriba a dues conclusions. D’una banda, declara la pèrdua sobrevinguda de l’objecte del recurs en relació amb alguns dels articles recorreguts, ja que al llarg d’aquest temps s’han produït modificacions legislatives que han afectat els mateixos.

I, d’altra banda, desestima el recurs ja que a la resta d’articles es descarta l’existència de vicis en el procediment legislatiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa