Diari La Veu del País Valencià
El repertori de Santiago Auserón en clau simfònica al Palau de la Música
RedactaVeu / València

L’Orquestra de València i Santiago Auserón oferiran aquest divendres a la Sala Iturbi del Palau de la Música el concert ‘Vagamundo’ que revisarà el repertori del cantant i compositor en clau simfònica.

Es tracta d’un programa on l’Orquestra i Auserón, sota la direcció musical de Ricardo Casero i amb la participació del guitarrista Joan Vinyals, revisaran el repertori del cantant però en clau simfònica. Es per això que es podran escoltar temes de Juan Perro i Radio Futura, que han sigut arranjats per a orquestra per Amparo Edo com ara Río Negro, Pies en el barro, Duerme zagal, El mirlo del pruno, El forastero, La misteriosa, El carro, No más lágrimas, Obstinado en mí error, Annabel Lee, Fonda de Dolores, Reina Zulú, El canto del gallo, La negra flor, La mala fama i El desterrado.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, Santiago Auserón, el director del Palau, Vicent Ros, el director d’orquestra Ricardo Casero i l’arrangista Amparo Edo, han presentat aquest dimecres l’espectacle que tindrà lloc divendres, 30 de setembre, a les 20.30h.

Foto: Palau de la Música de València.

Glòria Tello ha ressaltat la importància d’aquest programa perquè es tracta d'”un concert amb majúscules, amb el qual el públic gaudirà tant de l’excel·lència de l’Orquestra de València com la de Santiago Auserón, un artista d’enorme personalitat i profundament renovador, que ja vam tenir l’ocasió d’admirar en aquest últim Festival de Jazz”. A més, es tracta d’un concert “que permet incidir en la versatilitat de l’Orquestra, amb noves experiències que enriquiran els músics, i també en la idea d’atraure nous públics”.

Per la seua banda, Vicent Ros ha afegit que és un concert “molt valencià, ja que Ricardo Casero és un director molt reconegut i Amparo Edo és una joveníssima compositora i trompista que està molt vinculada als músics de la nostra orquestra”.

Santiago Auserón ha comentat que “és tot un honor formar part d’una programació amb desitjos de renovació”, i ha reconegut que “mai m’havia plantejat rodejar-me d’una orquestra simfònica d’alt nivell”, però com ell mateix ha confessat “ha existit una tendència a l’explotació i degradació de la música popular pel nivell de vendes i audiències, encara sort que el sector de la música clàssica ha començat a canviar, i a integrar-se amb certes músiques populars”.

Foto: Palau de la Música de València.

El músic ha mostrat la seua satisfacció per sentir-se “un orgullós mediador” d’aquest canvi i gràcies a ell ha manifestat que “per a mi és un regal, sóc un privilegiat. Estic rebent un màster gratuït que em permet aprendre de músics molt més preparats que jo”. Auserón ha ressaltat la complicitat amb Ricardo Casero i ha alabat la tasca d’Amparo Edo. Per últim, Auserón ha recalcat que el concert “serà molt divertit”.

Per la seua banda, Ricardo Casero ha ressaltat que aquest projecte va sorgir “com un projecte solitari el 2014 amb l’Orquestra Simfònica de Castilla y León, i ja portem 9 concerts en diverses ciutats espanyoles que han sigut un gran èxit”.

Per últim, la compositora ha donat les gràcies i ha comentat que “amb aquest projecte jo sí que he fet un màster en experiència, adequació i fusió musical”.

Comparteix

Icona de pantalla completa