Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig acudirà, aquest dissabte, al Comitè Federal del PSOE
EP / València

Segons han confirmat a Europa Press fonts del PSPV, Puig té previst assistir al Comitè Federal, una cita a la qual no podran assistir els dimissionaris. En canvi, Ximo Puig i el castellà-manxec Emiliano García-Page sí que podran per ser els dos secretaris generals de les seues federacions i perquè els ‘barons’ són membres nats d’aquest òrgan.

Fonts socialistes van explicar que, en haver presentat la seua baixa de la direcció del partit, ja no tenen dret a acudir a aquesta cita, ja que eren membres del Comitè Federal precisament en la seua qualitat d’integrants de l’Executiva Federal.

En aquestes reunions, els membres de la direcció federal se senten en la capçalera de la sala, després del faristol des d’on tenen lloc les intervencions i al davant a la resta de membres.

D’aquesta manera, a la cita que ha convocat aquest dijous el que queda de la direcció de Sánchez no podran acudir cap dels dimissionaris, entre els quals es troba la fins llavors presidenta del PSOE, Micaela Navarro, i el ‘número tres’ del partit, el secretari de Política Federal, Antonio Pradas, a més de l’exministra Carme Chacón.

Al costat d’ells van presentar la seua dimissió altres 15 dirigents, entre els quals estan dos presidents autonòmics, el valencià Ximo Puig i el castellà-manxec Emiliano García-Page. Tots dos podrien assistir a la cita, perquè són secretaris generals de les seues federacions i perquè els ‘barons’ són membres nats d’aquest òrgan.

L’Executiva de Sánchez –que sosté que no es dissoldrà fins que no se celebre un congrés extraordinari encara que hagen quedat vacants la majoria dels seus membres– va fer efectives aqueixes baixes des del moment en què les va rebre.

Ximo Puig va insistir, aquest dijous, en el fet que el partit no està dividit en “bandes”, sinó que es tracta de diferents posicions polítiques i va defensar que cal “cosir les ferides” i “administrar el difícil moment des de l’assossec i la prudència i intentar no produir més dany a una organització” a què es vol.

Comparteix

Icona de pantalla completa