Leo Part / València / Madrid

Pedro Sánchez ha presentat la seua dimissió després que la seua proposta de calendari per a la celebració de primàries i un Congrés Extraordinari haja estat rebutjada per 132 vots en contra i 107 a favor.

En una breu roda de premsa sense preguntes davant dels mitjans de comunicació, Sánchez ha fet, com ell mateix ha dit, la seua “última compareixença” com a secretari general en la qual ha apuntat que li agradaria acomiadar-se “amb un gràcies”.

“Per a mi ha sigut un orgull i un plaer compartir la meua condició com a secretari general amb tots vosaltres”, ha començat dient davant dels periodistes, per als quals també ha tingut paraules d’agraïment. “Avui s’ha produït, després d’un dia molt intens, de molt d’acalorament, una votació del segon punt de l’ordre del dia, que era el de la petició de celebrar un congrés extraordinari el 23 d’octubre perquè la militància puguera votar el seu nou secretari general”, ha començat dient.

“La raó –d’aquesta proposta– era ben clara: calia dirimir el lideratge –del PSOE– que havia sigut posat en qüestió per la dimissió dels 17 companys. I, en segon lloc, pensava que la veu havia de ser donada als militants perquè entre tots decidírem la posició de cara a la investidura –del president del Govern Espanyol–”, ha apuntat un Sánchez, que s’ha mostrat molt seré i clar.

Tot seguit, el fins ara líder socialista ha explicat que la seua postura “era sostenir el no a Rajoy i intentar sostenir un govern alternatiu” però “desgràciadament, com que no ha prosperat la proposta, lògicament, jo no podia administrar una decisió que no compartia”.

Sánchez ha recordat que ha adoptat la decisió de dimitir després de perdre la votació de la seua proposta de calendari per a la celebració de primàries i un Congrés Extraordinari –rebutjada per 132 vots en contra i 107 a favor– perquè “els meus pares em van ensenyar que el més important és sostenir la paraula”, raó per la qual “desgràciadament, he anunciat la meua dimisió com a membre de l’executiva i ¡ com a secretari general”.

I, ara, què?

Pedro Sánchez ha dit que, a partir d’ara, cal “fer una crida als militants que comparteixen els valors d’aquesta organització per a dir-los que, hui més que mai, cal estar orgullosos de militar en el partit socialista” i que “per a mi és un orgull ser militant del PSOE”.

Per últim, l’exsecretari general socialista ha anunciat que la gestora socialista que resulte elegida en les pròximes hores “tindrà el meu suport lleial i fidel”. “Gràcies per la vostra atenció, açò és tot el que he de dir-vos”, ha conclós.

Un moment de l’executiva federal d’aquest disssabte. Foto: E.P:

Creació d’una nova gestora

El Comitè debat ara la creació d’una comissió gestora que pilotarà la formació els pròxims mesos i, previsiblement, farà possible la investidura de Mariano Rajoy.

La derrota de Sánchez posa punt final a la guerra entre les dues meitats del PSOE, que ha viscut el seu moment més àlgid aquest dissabte amb escridassades dins del mateix Comitè Federal. El fins ara líder dels socialistes ha anat perdent suports importants al llarg de la jornada.

Foto: ACN.

Comparteix

Icona de pantalla completa