Diari La Veu del País Valencià
Mata (PSPV): ‘Podem té dos possibilitats: donar suport al PSPV o al PP’

RedactaVeu / València.

El portaveu del grup socialista a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha replicat, aquest dilluns, al secretari general de Podem i síndic a les Corts, Antonio Montiel, que el seu partit “té dos possibilitats: donar suport al PSPV o al PP”.

Mata s’ha expressat en aquests termes en ser preguntat per les paraules de Montiel, qui ha dit, aquest dilluns, que si finalment Mariano Rajoy es converteix en nou president gràcies a l’abstenció o al suport del PSOE, convocaria “d’urgència” la direcció de Podem per decidir si manté o no el seu suport al Consell.

“Podem pot fer moltes reunions, però al final haurà de decidir si dona suport al PSOE o no”, ha dit Manolo Mata, qui ha assenyalat que, a Madrid, el partit liderat per Pablo Iglesias “va decidir donar suport, clarament, a Mariano Rajoy i, per açò, torna a tenir una opció per a governar”.

Preocupat per la crisi del PSOE

Respecte de la crisi del PSOE, Mata s’ha mostrat “preocupat”, però ha assenyalat que “a partir d’ara són altres persones les que tenen la responsabilitat de prendre les decisions”. “Jo hui sóc molt més PSPV”, perquè “aquest refugi és molt tranquil, perquè tenim clar el full de ruta del Govern valencià, els socis que hi ha i el programa que cal aplicar”.

Així mateix, confia que “les coses isquen raonablement bé”, però també ha demanat a la resta de forces polítiques que no facen “jocs malabars” amb la situació del PSOE. En aquest sentit, ha afegit que “algunes organitzacions que tenen un risc de tenir implosions internes no haurien de fer gala de quina és la situació ni fer ferotgia amb açò”.

“Som un partit central en aquesta comunitat al voltant del qual articulem un Govern de progrés i açò està garantit fins a l’any 2019”, ha conclòs el síndic socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa