Diari La Veu del País Valencià
‘Cantem valencià’ torna hui al Principal, on assistirà Ximo Puig
Sixto Ferrero / València

Encara que podien estar jubilats per l’edat, com el mateix Vicent Torrent reconeixia, Lluís Miquel Campos i el mític membre d’Al Tall no paren en torreta que, transportant-ho a la vida d’un músic, seria com enyorar el tràfec dels escenaris. Tots dos músics s’ajuntaren dimarts, acompanyats pel director de l’Institut Valencià de Cultura (CulturArts), Abel Guarinos, al Teatre Principal per presentar l’espectacle que està tingunt lloc el teatre públic del cap i casal. Hui tindrà lloc el segon espectacle (a les 20.30h).

El director de l’IVC, fent d’alguna manera d’amfitrió, i alhora de fan, recordà que el Teatre Principal “obri temporada amb el remember valencià”. La cançó, la nostra, “estava vetada i ara té les portes obertes de bat a bat”, resumí la seua introducció Guarinos qui deixà pas als dos músics perquè explicaren d’on naix la idea i què es vol mostrar al públic.

Abel Guarinos, Lluís Miquel Campos i Vicent Torrent. Foto: laveupv.

L’espectacle Cantem Valencià tindrà una durada d’una hora i mitja aproximadament, on un ensemble posarà la base musical, i alhora els interludis entre cançó i cançó, sobre la qual diferents grups faran versions dels altres grups. Al remat, segons explicà ‘Lluismi’, “tot naix de voler fer un espectacle sobre la cançó al País Valencià”. Així, per l’escenari passaran Al Tall, encara que Vicent Torrent preguntat per aquest diari matisà que hi seran ell i Manolo Miralles, els Sva-ters, Andreu Valor, Joan Amèric, Carraixet, Mara Aranda, Rafel Arnal, el Cor de l’Eliana, Josep Nadal i Àlex Seguí (de La Gossa Sorda), Apa, Aitana Ferrer, Ina Martí, Rafa Xambó i Musicants. El mateix músic dels 4Z apuntava que l’espectacle vol “contar d’on venim, fer una pinzellada de memòria, i mostrar on estem”, d’ací que els cantants i grups que actuen representen els inicis de la cançó i el present, encara que tots ells “fa anys que s’hi dediquen” recordà Torrent, “no són novells que acaben d’aparèixer”.

Lluís Miquel i Vicent Torrent, aquest matí presentant l’espectacle “Cantem valencià”. Foto: laveupv.

Per tant, “hi haurà un intercanvi de cançons” ha explicat Lluís Miquel, i d’alguna manera “els 300 o 400 que han estat en la cançó en el País Valencià estaran representats” en aquest espectacle, ja que “per a comptar amb tots…, Abel ens hauries de deixar el Principal 4 o 5 dies” digué el músic i productor fent broma. Igualment, entre bromes i riures, Campos agraí les facilitats de les institucions per acollir l’espectacle i recordà que ell féu dos actuacions al Principal ja fa molt, “aquella nit vaig ser molt feliç”, digué el músic tot recordant l’anècdota quan “vaig aconseguir que Sabina cantara una cançó en valencià”.

En el mateix to jocós s’expressà Vicent Torrent quan digué que “eixim del congelador, perquè ja estem jubilats, però està bé formar part i cal mostrar la cara, perquè, encara que no ho semble, hi ha gent del país que no ens ha vist”, recordà Torrent.

D’aquest dos concerts eixirà un CD i un DVD, “que esperem es puga emetre per la futura RTVV” conclogué Guarinos.

La segona i última sessió d’aquest espectacle Cantem valencià serà hui (20.30h), on assistirà entre altres el president de la Generalitat, Ximo Puig.

>

Cantem valencià, anit al Teatre Principal. Vídeo: Saó edicions.

Comparteix

Icona de pantalla completa