Diari La Veu del País Valencià
‘L’abandonament’ del tren Alcoi-Xàtiva: avaries i gent tornant a peu, de nit, a l’estació

RedactaVeu / Ontinyent.

Si fa unes setmanes el col·laborador d’aquest diari, Enrique Boix, palesava la gran dificultat que trobem els valencians per travessar el nostre país fent ús del ferrocarril, els fets esdevinguts fa uns dies a un dels trams ferroviaris més abandonats, com és el que uneix Alcoi amb Xàtiva, evidencien una vegada més que la situació de les infraestructures del País Valencià són, com reconeixia Mariano Rajoy, “un tema secundari”.

A finals d’aquesta setmana passada, el tren que uneix Alcoi (l’Alcoià) amb Xàtiva (la Costera) es va trencar dues vegades, una a Albaida i l’altra a Ontinyent. En el cas d’Ontinyent, els passatgers hagueren de recórrer per les vies els 200 metres que els separaven de l’andana de l’estació, de nit i il·luminant-se amb els seus telèfons mòbils.

Les fotografies que acompanyen aquesta notícia les va prendre un veí d’Ontinyent que s’hi trobava a l’andana esperant la filla, segons ha assegurat a aquest diari, i va poder comprovar que “venien caminant”. El veí situa aquest fet en el divendres, cap a les 22h de la nit, “quan hauria d’haver arribat −el tren−, perquè havia passat ja l’estació d’Agullent a les 22h i no arribava ací —a Ontinyent—“. Aleshores, afirma que “vaig telefonar i vaig saber que estava trencat. Com que estava prop de l’estació d’Ontinyent, el maquinista i el revisor van anunciar que o s’esperaven perquè els remolcaren o que si volien se’n podien anar a peu. Com estaven a pocs centenars de metres de l’estació, els d’Ontinyent se’n van vindre tots”, conclou el testimoni.

Estació d’Ontinyent la nit del 30 de setembre. (Imatges cedides).

Al fons, els mòbils amb què s’il·luminen els usuaris d’Ontinyent. (Imatge cedida).

Tanmateix, aquest fet no deixa de ser una molèstia més per als 300 usuaris d’aquesta línia −xifra aportada per Compromís−, que han vist com una vegada més el Govern espanyol “deixa fora la modernització de la precària línia Alcoi-Xàtiva”. En aquest terme ho denuncia Compromís, que portarà aquest “abandonament en matèria d’infraestructures” al Govern espanyol. El diputat de la coalició, Ignasi Candela, preguntarà a l’executiu “quines mesures prendrà per millorar aquesta línia”, ja que, argumenta Candela, “dos avaries en menys d’una setmana evidencien la necessitat urgent d’invertir en la millora d’aquesta connexió ferroviària que utilitzen cada dia més de 300 persones”.

No obstant això, la deixadesa ve de lluny, perquè el mateix diputat explica que la renovació d’aquesta infraestructura, “vital per a les comarques de l’Alcoià, la Vall d’Albaida i la Costera, ja duu 6 anys de retràs”. Així mateix, segons relata, en maig de 2015 el Ministeri de Foment espanyol “anuncià un pla d’actuació en la xarxa de Rodalies, una inversió de 1.200 milions d’euros que deixava fora aquest tram novament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa