Diari La Veu del País Valencià
‘Second Round’ a La Nau: Quan els instituts valencians reivindiquen l’educació artística

RedactaVeu / València.

Second Round: Art i Lluita als instituts Valencians’ és un projecte d’investigació i alhora un projecte d’innovació educativa de la Universitat de València. Impulsat per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, compta amb el suport de tres vicerectorats de la UV, del Màster de Formació del Professorat de Secundària, de l’Associació Valenciana de Professorat de Dibuix i de l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus i Patrimonis. A més a més, es vertebra a través de dotze instituts de la demarcació de València que impliquen alumnes i professors.

En la seu part més pràctica, el projecte compta amb uns objectius fruit de la reflexió i una realitat educativa: introduir, als centres educatius, l’activitat artística, és a dir, que allò que els alumnes són capaços de fer tinga cabuda en les hores d’educació artística als IES valencians.

Amb els treballs realitzats es va crear una exposició que ha tingut un recorregut itinerant pels dotze instituts de la demarcació i que, finalment, acabarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, on s’inaugurarà aquest 6 d’octubre a les set de la vesprada i on romandrà fins el 16 del mateix mes.

Escultura de filferro de l’IES Estació (Ontinyent).

En essència estem, doncs, davant d’un projecte col·lectiu que “pretén donar protagonisme i visibilitat a l’educació artística en Secundària i en el qual han col·laborat estretament i durant tot un any la universitat valenciana i diversos centres de Secundària que imparteixen la modalitat del Batxillerat Artístic”, expliquen a través d’un comunicat.

La mostra inclou 21 panells comuns que combinen text i imatge per tal de posar de manifest la important activitat artística realitzada als centres escolars. A més dels panells informatius, aquesta exposició incorpora també una variada selecció del material artístic dels dotze centres de Secundària participants.

Second Round va començar el seu periple ara fa un any a l’institut Lluís Vives de València, primera parada d’aquesta mostra itinerant “l’objectiu de la qual és exalçar l’activitat artística a les aules i destacar el paper de l’alumnat i del professorat en la concreció de projectes lligats al món de l’art”. Des d’aleshores, la mostra s’ha exhibit als instituts de València, Ontinyent, Llíria, Torrent, Requena, Xàtiva, Gandia, Silla i Manises.

L’exposició que presenta ara el Centre Cultural La Nau romandrà oberta al públic de dimarts a diumenge i es podrà visitar a la Sala Acadèmia fins al proper 16 d’octubre de manera gratuïta. Sens dubte, una estupenda oportunitat per donar suport a l’activitat artística als centres de Secundària valencians i per homenatjar el professorat i l’alumnat que evidencien amb les seues actuacions el seu compromís amb la cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa