Diari La Veu del País Valencià
CCOO denuncia l’alt risc de col·lapse de la presó de Picassent
RedactaVeu / Picassent

Si la setmana passada va ser el CSIF qui alertava de 525 incidents registrats en el Centre Penitenciari Antonio Asunción Hernández, situat en el terme de Picassent (l’Horta Sud); ara arriba el torn de CCOO que denuncia l’alt risc de col·lapse que s’està patint en aquest centre.

El sindicat alerta sobre el dèficit estructural de recursos humans i l’augment d’agressions que impedeixen garantir la seguretat, la creixent privatització de serveis sense filtre a empreses adjudicatàries que exploten i impaguen el personal, com EOC SL que presta el manteniment en el centre i la plantilla de la qual ha convocat una vaga en els pròxims dies.

Ángel Luis Moreno, secretari general de la Secció Sindical Estatal d’Institucions Penitenciàries de CCOO, acompanyat de dos delegats de la secció sindical de CCOO a Picassent, han detallat en roda de premsa la delicada situació del Centre Penitenciari d’Antoni Asunción.

El sindicat ha denunciat reiteradament el dèficit estructural de personal en Institucions Penitenciàries, que destaquen és especialment preocupant en el cas de Picassent, on la plantilla d’auxiliars d’infermeria té un dèficit del 40%.

Salut no garantida i agressions

El delegat de prevenció en el centre afirma que “actualment no està garantida la salut i seguretat ni del personal intern ni de les empleades i empleats públics penitenciaris”. A més, remarquen també que les agressions en presons s’han duplicat en l’últim any, sense que s’haja pres cap mesura.

El secretari general d’Institucions Penitenciàries de CCOO és contundent respecte a la passivitat institucional “les agressions, en presons, no són inevitables ni estan contemplades en la nòmina del personal. Es produeixen perquè els gestors en els centres, i al capdavant d’ells el secretari general d’Institucions Penitenciàries, no els preocupa aquest problema perquè queda molt lluny dels seus despatxos”.

CCOO també vol denunciar que no solament es privatitzen serveis, sinó que les empreses adjudicatàries exploten el seu personal treballador, la qual cosa per al sindicat constitueix una vulneració dels principis de responsabilitat social que li són obligats a qualsevol administració.

Impagaments

Tal com explica el sindicat a un comunicat, l’empresa EOC, SL, que desenvolupa funcions de manteniment integral en el Centre Penitenciari de Picassent, no paga els seus treballadors i treballadores, als quals deu el sou de diversos mesos, motiu pel qual acudiran a la vaga en els pròxims dies.

Comparteix

Icona de pantalla completa