Diari La Veu del País Valencià
La Nau inaugura  ‘Second Round’, una reivindicació de l’educació artística als instituts
RedactaVeu / València

La Universitat de València inaugura aquest dijous, 6 d’octubre, a les 19 hores, a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau, l’exposició ‘Second Round. Art i lluita als instituts valencians’, un projecte que reivindica els estudis d’educació artística en la Secundària, amb la implicació de 12 centres valencians i la Universitat de València. Es podrà visitar fins al pròxim 16 d’octubre.

Comissariada per Ricard Huerta, professor de la Universitat de València i coordinador de CREARI Grup de Recerca en Pedagogies Culturals, l’exposició exhibeix 120 obres elaborades pels 12 instituts d’Educació Secundària que han participat en el projecte.

‘Second Round’ és un projecte acadèmic que va arrancar el curs passat amb la producció i itinerància d’una mostra composta per 21 panells explicatius; de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, amb l’organització de cicles de conferències que reuniren centenars d’alumnes als diferents centres educatius; i de Cultura i Igualtat, que acull l’exposició ‘Second Round. Art i lluita als instituts valencians’.

>

“Aquest és el resultat d’un projecte que parteix amb la idea de visibilitzar els estudis de creació artística en l’etapa secundària, després de detectar que aquests tendeixen a la seua desaparició. El que es pretén amb ‘Second Round’, des de la Universitat i amb la implicació dels instituts valencians, és “donar suport a l’educació artística davant aquesta situació salvatge i extrema”, explica Ricard Huerta.

‘Second Round’ es divideix en dues parts anomenades ‘El cos’ i ‘L’ànima’, que descriuen dues línies de treball: una primera, que ofereix representacions del cos humà a través de dibuixos i pintures, i una segona, que es fa càrrec de geometries i mapes que reflecteixen les essències més conceptuals, respectivament. Segons assenyala el comissari, aquest relat es relaciona amb la formació del professorat de Dibuix procedent de les especialitats de Belles Arts i d’Arquitectura.

A l’exposició de La Nau, a més, es projectarà un vídeo que recopila el que ha estat l’activitat artística i la seua repercussió educativa als instituts, el 14 d’octubre.

Entre els instituts participants figuren: IES Lluís Vives, IES Juan de Garay i IES Benlliure, de València; IES Clot del Moro, de Sagunt; IES L’Estació, d’Ontinyent; IES Laurona, de Llíria; IES Tirant lo Blanch, de Torrent; IES Número 1, de Requena; IES Josep de Ribera, de Xàtiva; IES Ausiàs March, de Manises; IES Sanchis Guarner, de Silla; i IES María Enríquez, de Gandia.

Programa detallat dels col·loquis en aquest enllaç

Comparteix

Icona de pantalla completa