Diari La Veu del País Valencià
Compromís puja al Benicadell per a commemorar el 9 d’Octubre
RedactaVeu / Ontinyent

Com cada any, des de ja en fa vint-i-dos, els valencianistes de la Vall d’Albaida organitzaren l’Aplec del Benicadell per a celebrar el Dia Nacional Valencià “en una jornada de reafirmació valencianista i estima per la comarca i el país”, segons fonts de la formació nacionalista.

La particular peregrinació anual va començar amb la Senyera Gegant al muscle des de la Casa del Guarda de Beniatjar. La comitiva va coronar el cim del Benicadell i va desplegar la Senyera gegant de 135 m2 des d’on els participants gaudiren de les vistes de les comarques centrals del País Valencià.

En aquesta 22a edició de l’Aplec del Benicadell, a banda de la gran assistència tant a la pujada al cim com al dinar posterior, destaquen les fotografies aèries que van fer des d’una avioneta just en el moment de coronar el cim amb la bandera.

En abaixar a la Casa del Guarda, va tindre lloc un acte polític amb discursos reivindicatius per part del portaveu comarcal Nicolau Calabuig, la coordinadora nacional del BLOC Àgueda Micó, la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó i la secretària autonòmica d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Clara Ferrando.

Nicolau Calabuig va agrair als assistents la seua participació, “tant a la gent militant i simpatitzant de la comarca com a les companyes de la Diputació i la Generalitat que hui han volgut estar amb nosaltres – Maria Josep Amigó i Clara Ferrando- la qual cosa va apuntar, “és un luxe”, perquè “els últims 20 anys han estat durs, però ara hem obert una etapa d’esperança per a les nostres vides i som un poble que comença a caminar”.

Per la seua banda, Àgueda Micó va felicitar els alcaldes, alcaldesses i demés càrrecs públics per la seua tasca i va incidir en el fet que “cal aprofitar aquest moment històric per obrir-nos a la tota la gent de la societat valenciana que vol treballar per la justícia social des de la defensa dels nostres drets com a poble. Cal que ampliem la base del nostre projecte i seguim fent-lo créixer. Som la força política que ha retornat la il·lusió i la dignitat a moltes persones”.

Maria Josep Amigó va remarcar “la gran comarca que és la Vall d’Albaida: “Sou un exemple per a la gent que ens estimem aquest país i treballem per millorar la vida de la seua gent”. Segons Amigó, “estem en un bon moment, el millor que el valencianisme progressista hem viscut, però encara no hem arribat al cim de les nostres aspiracions de canvi polític i hem de continuar treballant”. “Hi ha esperança –va afegir- perquè la gent ens veu com l’opció que impulsa les polítiques de canvi i regeneració a favor de la majoria social, i tenim un gran futur per davant amb gent com vosaltres”.

Finalment, la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, va fer palesa la “necessitat” d’un finançament just per als cinc milions de valencians i valencianes, que garantisca la possibilitat de fer polítiques que amplien el benestar del poble valencià en el seu conjunt, especialment de les persones més vulnerables, així com el desenvolupament de polítiques a favor de l’economia productiva: xicotetes i mitjanes empreses i persones autònomes amb sous dignes per als treballadors i treballadores.

“També necessitem recursos per seguir millorant la Sanitat i l’Educació, per una política per la sostenibilitat ambiental, la cultura i el patrimoni, etc. En definitiva, exigim més autonomia financera per poder desenvolupar la nostra autonomia política. Més autogovern és més benestar per als cinc milions de persones que vivim al País Valencià”, va defensar Ferrando.

La jornada es va tancar amb un multitudinari dinar de germanor a Benicolet, poble on governa Compromís amb l’alcaldessa Llúcia Gregori.

Comparteix

Icona de pantalla completa