Diari La Veu del País Valencià
9 grups de música es donaran cita a la Marina de València pel 9 d’Octubre

RedactaVeu / València.

La Generalitat Valenciana ha organitzat uns concerts per a la celebració del 9 d’Octubre, per als quals ha comptat amb 9 grups que, segons explica el Consell a un comunicat, seran els qui posaran veu a la nova banda sonora del País Valencià.

Dissabte, dia 8 d’octubre, a partir de les 19h i fins a les 2h de la matinada, i diumenge, 9 d’octubre, des de les 12h fins les 17h tindran lloc els concerts a l’edifici Veles e Vents de la Marina de València (antiga Marina Real). Atupa, VaDeBo, Mediterranean Roots, Saï Saï i Plan B, seran els que estrenaran el ‘9 al 9’ aquest dissabte. Diumenge serà el torn de Senior i el Cor Brutal, Gener, Mai Mai i Toni de l’Hostal.

Atupa.

Amb aquest festival, la Generalitat vol aconseguir dos objectius. D’una banda, apropar-se al públic jove a través de la música, ja que en la programació d’actes d’aquesta festivitat no els tenia massa en compte. I, d’una altra, posar en valor els grups i artistes valencians i, en especial, aquells que fan música en valencià. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament i les invitacions estaran disponibles fins al mateix dia de l’esdeveniment en la pàgina Onetwotix.

Imatge: GVA.

Al comunicat del Consell es destaca que aquesta tria de grups i artistes s’ha fet amb la intenció que representen un ampli ventall dels sons facturats a terres valencianes (indie, reggae, rock, electrònica, mestissatge…).

Cap dona en cartell

Però, tot i buscar una representació àmplia d’estils, el que no s’ha fet és pensar a programar cap grup amb alguna dona, ja que tot són homes els que actuaran aquest cap de setmana a València. Així s’ha fet notar des del mur de Facebook de Fusa Activa, qui critica que de “9 propostes musicals, 0 dones”. Però, no sols es queda en la pura queixa, ja que des d’aquest mur s’ofereix un enllaç a una base de dades on hi ha un llistat de grups musicals valencians que compten amb dones o d’altres que són 100% formats per aquestes. Fins i tot, hi ha un enllaç on es permet accedir a llistes de grups amb dones d’altres comunitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa