Diari La Veu del País Valencià
Augmenten les organitzacions i sindicats que secunden les mateixes esmenes del nou Decret
RedactaVeu / València

Si la setmana passada eren STEPV, CCOO-PV i Escola Valenciana els que havien acordat 13 punts en comú per millorar l’esborrany de Decret de Plurilingüisme, ara s’afegeixen a secundar aquestes mateixes esmenes Intersindical Valenciana, FAPA-València, FAPA-Penyagolosa, Els Verds del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i la Plataforma pel Dret a Decidir, aconseguint així una major representativitat.

Tal com han informat aquestes organitzacions a través d’un comunicat, l’objectiu fonamental és garantir que tot l’alumnat del País Valencià siga veritablement plurilingüe, amb idèntica competència en valencià i en castellà, i que tinga un domini acceptable d’anglès.

Entre les mesures més remarcables es troba la supressió dels dos nivells bàsics, mantindre l’intermedi 1 de forma provisional a zones castellanoparlants, l’aplicació d’un calendari més àgil que en el curs 2017 – 2018 situe els actuals programes plurilingües d’ensenyament en castellà –PPEC– en el nivell Intermedi 2, tant en l’educació pública com en la concertada, i la necessitat que la Conselleria d’Educació planifique la posada en marxa dels diferents programes per assegurar que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu valencià i avançar així cap a la cohesió social i territorial del nostre país.

Quant a les zones de predomini lingüístic castellà, la proposta d’esmena és incrementar els recursos amb l’objectiu que els actuals PPEC, en Educació Infantil i Primària, puguen, com a mínim, assumir sense dificultats l’itinerari Intermedi 1 i assolir un domini equilibrat de valencià i castellà en acabar 6é de Primària. Si esteu interessats podeu consultar les propostes d’esmena en detall en el següent enllaç.

Derogació de la LOMCE

Segons s’afirma en aquest mateix comunicat, alguns aspectes d’aquest Decret estan viciats de base per imposició de la LOMQE, que caldria derogar urgentment. Per això, les entitats i els sindicats demanen el Consell que actuen davant el Govern i les Corts Espanyoles i la Conferència Sectorial d’Educació per fer-ho efectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa