Diari La Veu del País Valencià
Compromís i un col·lectiu veïnal demanen l’alliberament de l’AP-7
RedactaVeu / ACN / Castelló de la Plana

Compromís per Castelló ha criticat durament la situació de les infraestructures a la província i que ja és, segons s’ha referit el seu portaveu Ignasi Garcia, l’enèsima vegada que Foment fa cas omís de les necessitats dels ciutadans castellonencs i de la resta d’usuaris de la xarxa de comunicacions. Garcia s’ha referit concretament a les obres de l’autovia 7, “projecte que està afectant de forma molt greu els usuaris de les carreteres, en especial els treballadors que cada dia s’han de desplaçar per aquest punt”.

Al respecte, el portaveu ha exigit solucions a Foment, que deu, tal com ha afirmat, “alliberar el tram de l’autopista corresponent per facilitar els desplaçaments i evitar grans aglomeracions de vehicles”.

El portaveu de Compromís per Castelló ha recordat que aquesta mesura d’alliberar o bonificar trams en què s’havien registrat incidents ja es fa a altres zones. com és el cas de la N-II a Girona i la N-232 a Saragossa, per la qual cosa García conclou que “el fet que el Ministeri no aprove la mateixa solució per a Castelló resulta un greuge en comparació amb altres territoris”.

120 talls de la N-340 per reclamar la gratuïtat de l’AP-7

Pel que fa al moviment transversal veïnal que lluita, des de fa un any, per aconseguir l’alliberament dels peatges de l’AP-7 com a solució als problemes i la sinistralitat de la carretera N-340, torna a topar amb entrebancs administratius en la represa dels talls de trànsit setmanals.

El portaveu del moviment, Llorenç Navarro, ha denunciat que el Departament d’Interior no els ha autoritzat el tall a les Cases d’Alcanar (Montsià), l’emplaçament on va començar aquesta ofensiva per la gratuïtat de l’autopista AP-7. El 120è tall s’ha celebrat només a l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre) i també s’ha fet una concentració a l’altura de les Cases d’Alcanar amb els veïns que havien de tallar la N-340 a Sòl de Riu, al límit amb el terme municipal de Vinaròs (Alcanar), a la desembocadura del riu Sénia. El moviment veïnal empren aquesta nova etapa reforçat per la implicació de nous col·lectius i convençuts que la causa arriba cada vegada a més gent.

Comparteix

Icona de pantalla completa