Diari La Veu del País Valencià
La família preadoptiva de Sueca, ‘indignada’ amb la sentència del Suprem
EP / València

La parella valenciana preadoptiva de Juan Francisco, un xiquet de quatre anys a qui, per ordre judicial, van haver de lliurar a la seua mare biològica, resident a Astúries, està “indignada” amb la sentència del Tribunal Suprem (TS) i ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional (TC). Aquesta família, de Sueca, s’ha mostrat així de contundent després que el TS haja qualificat de “modèlica i exemplar” la sentència en la qual l’Audiència Provincial d’Astúries va decidir lliurar el xiquet de 4 anys preadoptat a la seua mare biològica, María José Abeng

.

L’advocat de la parella, Enrique Vila, ha insistit que recorreran al TC, una decisió que, ha aclarit, “no és un atac contra la mare biològica”, ja que ha puntualitzat que la família haguera respectat en qualsevol cas la decisió del Suprem, si és que s’haguera decidit que el xiquet no fóra adoptat.

No obstant açò, creuen que el Suprem “ha col·locat a totes les parts en indefensió, inclòs el xiquet i la mare biològica”, ja que ha decidit no entrar en el fons d’una qüestió relativa al dret dels menors, “amb gran transcendència social i que està afectant milers de famílies en tot Espanya, afectades pel mal funcionament d’una Llei de Protecció de la Infància ineficaç i d’uns Serveis Socials que en la majoria de casos solament produeixen dany a totes les parts”, han lamentat.

Segons el parer del lletrat, els magistrats del Suprem haurien d’haver resolt sobre el fons de la qüestió debatuda, “i no rentar-se les mans com han fet en la seua interlocutòria”.

Així, si el TS haguera decidit que el menor havia de ser adoptat, en l’actualitat el xiquet estaria en una situació irregular al costat de la seua família biològica. Si, en canvi, el TS haguera decidit que el menor havia de romandre amb la seua família biològica, “de forma immediata caldria haver actuat contra l’Administració, que va ser capaç de retirar un menor de forma injusta i, així mateix, enganyar els acollidors dient-los que el xiquet seria adoptat amb total seguretat”, ha advertit el lletrat.

En referència a açò, Vila ha subratllat que “mai” hauria de lliurar-se un xiquet en acolliment preadoptiu “enganyant els acollidors amb una futura adopció mentre la família biològica estiga exercint en els jutjats el seu dret legítim a recuperar-ho”.

És “inadmissible”, per tant, ha indicat l’advocat, que el Suprem “haja ignorat l’interès superior de protecció, que no és un altre que el de Juan Francisco, sense importar-li debatre el fons d’un assumpte tan greu per al futur del xiquet”.

Comparteix

Icona de pantalla completa