Diari La Veu del País Valencià
Oltra diu que Compromís no posarà en perill el Botànic i es desmarca de Podem

RedactaVeu / EP / València.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i colíder de Compromís, Mónica Oltra, és partidària de mantenir els governs d’esquerra en les comunitats autònomes encara que el PSOE permeta que arribe Mariano Rajoy a la Moncloa perquè considera que facilitar governs autonòmics també del PP seria “empitjorar la situació”.

Per això, creu que quan Podem llança avisos al PSOE sobre la possibilitat de revisar els seus acords autonòmics si s’absté en el Congrés perquè governe el PSOE està expressant una “posició política” i posant en relleu “que un Govern de Rajoy és dolent per a Espanya”.

“Però a partir d’ací no anem a empitjorar la situació de les comunitats autònomes, resultaria absurd que perquè hi haja un Govern de Rajoy es provocara que hi haja governs del PP en les comunitats autònomes”, ha dit en una entrevista a Onda Cero, al costat del president de la Comunitat, Ximo Puig.

Oltra s’ha mostrat partidària de “donar estabilitat”, tal com està fent Compromís amb el govern valencià. De fet, ha recordat que el seu acord està “blindat” faça el que faça el PSOE a Madrid, perquè la seua prioritat són els valencians. “Jo sóc independent de Pablo Iglesias per a açò i per a qualsevol cosa, perquè jo sóc Compromís”, ha respost.

Per la seua banda, Puig ha posat l’accent que el que passe en el Govern de l’Estat espanyol és important, però que “les relacions no poden ser jeràrquiques” i els partits han de tenir autonomia de decisió en l’àmbit autonòmic.

Oltra ha opinat que “un Govern de Rajoy és dolent per als valencians i perillós per a Espanya”, perquè és “un partit que ha esguitat de corrupció totes les institucions que ha governat” i només pot regenerar-se en l’oposició, però que el pacte de govern valencià és “a prova de bombes”. En aquest sentit, ha defensat que hui al País Valencià es viu millor que fa un any, així que no hi ha per què tornar a l’anterior.

D’altra banda, ha reconegut que ara té “dubtes” de si no van haver de donar suport el Govern de Pedro Sánchez al març. “Vist amb perspectiva tinc dubtes, m’espanten les persones que no tenen dubtes, perquè un veu que ens hauríem estalviat unes segones eleccions i tot el sofriment des de llavors, però ara és fàcil dir-ho”, ha dit. “Veient el que hi ha”, ha afegit, ara creu que caldria haver donat suport a Sánchez.

Preguntada per la decisió del Parlament català de convocar un referèndum independentista per a 2017, ha destacat que li preocupa una “polarització que no és bona per a ningú” i creu que el pròxim govern de l’Estat espanyol ha de tenir com a reptes tant la “bretxa social” com el problema territorial.

Oltra creu que no és bo “tenir en agenda només un tema quan la gent té tants problemes”, però també que, si s’haguera reformat abans el finançament autonòmic, tal vegada les posicions a Catalunya s’haurien “modulat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa