Diari La Veu del País Valencià
TV3 celebra el 9 d’octubre amb un programa especial de l’acte d’ACPV a la Plaça de Bous

RedactaVeu / València.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha sumat a celebrar el 9 d’Octubre amb un programa especial dedicat als valencians: el dissabte 8 d’octubre, el Canal 33 emetrà, a les 23.30 hores, un resum de l’espectacle que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar el passat 23 d’abril a la plaça de bous de la ciutat de València.

L’espectacle va comptar amb una cinquantena d’artistes participants, entre cantants i grups de música i de cultura popular, i va tenir una acollida que va superar les millors expectatives, ja que 15 dies abans de l’acte ja estaven esgotades totes les localitats.

>

Moment en que el públic canta quan falla el so.

La vetllada fou molt emotiva gràcies a la participació d’artistes que ja s’havien retirat com La Gossa Sorda, Al Tall i Lluís Llach. Entre els moments que quedaran en la memòria dels allí presents cal destacar el moment en què a causa de la pluja el so va fallar, i tota la plaça va continuar cantant les cançons d’Al Tall, o la intervenció de Llach acompanyat de diverses corals, que van emocionar tots els assistents. Així com, l’actuació simultània de diferents muixerangues i castellers, aixecant alhora torres i figures, acompanyats pels dos-cents dolçainers dirigits per Carles Santos.
>

Actuació simultània de muixerangues.

Aquest dissabte, 8 d’octubre, podrà gaudir-se d’un resum d’hora i mitja d’un espectacle que va durar moltes més hores, i que “va expressar la riquesa i diversitat de la cultura dels valencians, i la nostra voluntat de ser, i dels lligams que ens agermanen amb Catalunya i les Balears” tal com explica ACPV a un comunicat.

A més, aquesta entitat vol agrair a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual el gest de sumar-se al dia dels valencians amb un programa cultural tan especial i emotiu, i també felicitar-se públicament per l’acord públic que han assumit els governs valencià i català de fer efectiu l’intercanvi de senyals quan comence a emetre la ràdio i televisió valencianes i, per tant, recuperar el senyal de TV3 al País Valencià de manera definitiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa