Diari La Veu del País Valencià
Puig encapçala una delegació a Cuba per impulsar les empreses valencianes

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçala, aquest dimarts, una delegació a Cuba en la qual participa el conseller d’Economia, Rafael Climent, la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial Valenciana, el rector de la Universitat d’Alacant i també 23 empreses de les tres demarcacions: Alacant, Castelló i València.

Amb motiu d’aquesta missió institucional i comercial, el director del gabinet del president de la Generalitat, Arcadi Espanya, ha destacat, aquest dilluns, els principals eixos que marcaran la seua agenda.

“El viatge s’emmarca dins de l’estratègia del president de la Generalitat d’aixecar la hipoteca de reputació que patim encara els valencians”, ha subratllat. Així mateix, ha destacat: “Volem mostrar la millor cara d’aquesta terra, la cara emprenedora, la d’un territori que té treballadors que són honrats i que estan molt qualificats”.

Segons Arcadi Espanya, aquesta visita es produeix “en un context d’obertura que ha estat rebut amb entusiasme i grans expectatives des d’una Comunitat Valenciana eminentment exportadora” i que ha estat bolcada amb Cuba “des de sempre”. “Som una regió especialment compromesa amb la reconstrucció del país”, ha defensat Espanya.

El segon eix i motiu de la visita és ajudar i acompanyar les empreses valencianes a buscar noves oportunitats de negoci que els permeten créixer, augmentar la seua grandària i, sobretot, crear ocupació ací, a casa nostra.

“Tots sabem que el moment que travessa Cuba és un moment històric que permetrà una gran obertura, tant comercial com cultural, i la Comunitat Valenciana havia d’estar present en una conjuntura com aquesta”.

Aquesta bretxa ha incentivat la participació d’un total de 23 empreses, de les quals dinou viatgen amb la delegació valenciana. Es tracta d’Aguas de Valencia, Baleària, Boluda Corporación Marítima, Air Nostrum, Actiu, QS Adhesives & Sealants (Adhesivos Sáez), Bombas Ideal, EMAC Complementos, Grupo Iñesta, Hermisan, Inverca, Manuel Revert y Cia, Mecanizados SA, Pinturas Isaval, Químicas Oro, Sanahuja & Partners, Tableros Folgado, Turrones Enrique Garrigos Monerris SA, Vectalia Oil.

Les quatre empreses restants participaran a través de les seues delegacions ja existents a Cuba; són Càrnies Serrano, Plasvisa, Reboca i Zapatos Artesanos Elx / Salvador Artesano.

La trobada empresarial a la qual assistiran Puig i Climent juntament amb els presidents de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, i la Cambra de Comerç de Cuba, Orlando Hernández, se celebrarà el dijous 13 d’octubre.

El president de la Generalitat mantindrà, a més, altres contactes juntament amb el conseller durant els quatre dies de missió comercial encaminats a desenvolupar vincles econòmics entre el País Valencià i Cuba.

Vincles culturals i històrics

A més d’acompanyar tant a les pimes com a les grans empreses valencianes que operen al país, també hi haurà espai per a la cultura, un espai compartit entre Cuba i València que té en la figura de Josep Martí el seu màxim exponent.

Segons la Generalitat, “la defensa de la llibertat i la identitat dels pobles des de la paraula i des de la presa de consciència personal converteix José Martí, descendent de valencians, en un referent de primer ordre per a tots dos pobles”.

Entre l’agenda institucional que realitzarà el cap del Consell destaca, a més, la seua assistència a la recepció oferta per l’Ambaixada d’Espanya amb motiu del Dia de la Hispanitat, el dimecres 12 d’octubre. El president també té previst mantenir diferents trobades amb autoritats cubanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa