Diari La Veu del País Valencià
El ‘Kaki Ribera del Xúquer’ o el renàixer de l’agricultura

RedactaVeu / L’Alcúdia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el compromís del Govern valencià amb el caqui Ribera del Xúquer, al qual ha definit com una “història d’èxit de la via valenciana cap a la prosperitat”.

Així s’ha expressat durant la presentació de la campanya ‘Kaki Ribera del Xúquer 2016’, un acte en el qual també ha participat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

El cap del Consell ha reconegut la feina dels agricultors que es dediquen al cultiu d’aquesta fruita i ha reivindicat la necessitat d’un finançament just per al País Valencià perquè tots els que treballen en aquest sector “puguen viure dignament de l’agricultura”.

Segons la Conselleria d’Agricultura, el 50% del caqui es dedica a l’exportació, una xifra que creix aproximadament un 10% al llarg de any. Encara que la gran part (més del 85%) es distribueix entre països de la Unió Europea com Alemanya, França o Itàlia, un dels objectius d’Agricultura és ampliar el mercat més enllà de les fronteres europees i apostar per països com Jordània o Aràbia Saudita .

El 2015 es van exportar més de 137.000 tones de caqui per valor de 131.400.000 euros, la qual cosa va situar el País Valencià com a líder d’Espanya en aquest sector. Des de la Conselleria asseguren que les primeres xifres de la campanya de 2016 són positives i que la fruita és de millor qualitat que l’any passat.

“Estem invertint la meitat del que inverteixen altres comunitats autònomes en sectors productius, tot i tenir menys recursos, i això no és raonable”, ha declarat Puig en aquest sentit.

El president també ha destacat la importància que té la recerca en aquest camp i ha donat l’enhorabona a l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries de la Generalitat (IVIA), que ha rebut el premi del Consell Regulador en reconeixement al seu treball.

La consellera Elena Cebrián també ha subratllat el compromís de la Generalitat amb el Consell Regulador “per millorar el funcionament de la denominació d’origen i la promoció, tant nacional com internacional” i ha explicat que la seua conselleria continuarà atenta a l’evolució de la demanda i dels gustos dels consumidors, així com a l’oferta, per mantenir “el mateix nivell de preu i de qualitat aconseguit fins ara”.

“Estem en un moment brillant i dolç, com és el caqui, i la clau en aquest moment és apostar per la qualitat més que per la quantitat”, ha assenyalat Cebrián.

Comparteix

Icona de pantalla completa