Diari La Veu del País Valencià
Gran èxit del primer triangular de futbol sala amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

RedactaVeu / València.

Ahir es va celebrar, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, un torneig triangular de futbol sala en què van participar, la recentment creada Selecció Valenciana Pro-Salut Mental, el Club de Futbol Femení Marítim i l’equip juvenil de la divisió d’honor del Llevant UD DM.

La competició, celebrada al pavelló esportiu de la Universitat Politècnica de València, va aconseguir reunir a més de 200 persones que van animar els equips participants alhora que van reivindicar els drets de les persones amb malaltia mental.

Els organitzadors del torneig van voler llançar un missatge en què deien que “el futbol ens ajuda a enderrocar els murs invisibles de l’estigma social, un estigma que provoca importants barreres per al seu tractament, rehabilitació i inclusió social i laboral. Som esportistes, jugadors i aficionats, no malalts, pacients ni discapacitats”.

Quant a l’estrictament esportiu, la victòria va ser per a l’equip del Llevant UD DM. L’equip amfitrió, la Selecció Valenciana Pro-Salut Mental, va obtindre un meritori segon lloc després d’imposar-se per quatre gols a dos a l’equip de futbol femení Marítim.

Un cop finalitzat el torneig es va llegir un manifest a través del qual es va reivindicar l’ús de l’esport en salut mental com a eina que ajuda a visibilitzar al màxim les veritables capacitats de les persones amb problemes de salut mental, normalitzant la seua imatge social i enderrocant els murs invisibles de l’estigma.

Comparteix

Icona de pantalla completa