Diari La Veu del País Valencià
El PP repensarà la seua posició sobre el Consell Rector de la nova RTVV

EP / València

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, es triarà la setmana que ve en les Corts Valencianes amb dues crides en què es realitzaran tres votacions -una per al president, una altra per als membres permanents i una altra per als no permanents- després de consensuar-ho aquest dimarts PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem. El PP difereix d’aquesta manera de votar i ha afirmat que es repensarà la seua posició quant als membres del Consell.

Així ho han posat de manifest aquests partits en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual s’ha concretat que la votació del Consell Rector tindrà lloc el pròxim dia 20, a les 13 hores, després de la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig.

Consens amb el president del Consell Rector

El portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha explicat que existeix un consens quant al nomenament del president del Consell Rector, que serà Enrique Soriano, però no hi ha consens quant als membres d’aquest organisme. No obstant açò, ha advertit que “els números donen perquè el Consell isca aprovat la setmana vinent i es pose en funcionament immediatament després de la votació en el ple”.

Ferri ha indicat que la primera votació requereix per a l’aprovació de dues terceres parts, i “després canvia en les següents votacions”. També ha dit que es vota una llista i es compten els vots que trau cada persona: “Sempre s’ha parlat de vetos i no són vetos. Ningú ha vetat ningú, perquè el que es fa és votar o no votar”, ha puntualitzat.

Amb aquest aspecte ha coincidit el portaveu socialista en les Corts, Manolo Mata, qui ha indicat que “els candidats no són de ningú”. També ha asseverat que el PSPV “votarà a tots els candidats perquè tots reuneixen requisits per a ser triats, han passat per comissió, s’han verificat les seues circumstàncies i volem que tots tinguen la majoria qualificada. Qui parla de vetos, s’equivoca”, ha subratllat.

Per la seua banda, i en relació amb aquests suposats vetos, el síndic de Podem en les Corts, Antonio Montiel, preguntat per si mantindrà el veto a la candidata del PP, Maite Fernández, ha reiterat que consideren que el seu perfil no és idoni: “Que sapiguem, Fernández no representa a cap col·lectiu social, no és un membre d’organitzacions ni gaudeix d’un ampli consens en la societat”. “Serem coherents amb el nostre sentit del vot en comissió i amb les veus alçades en la societat civil per a posar de manifest aquesta absència d’idoneïtat de la candidata”, ha repetit. A més, ha mostrat el seu desig que la selecció del president del Consell, el seu nomenament i la seua ratificació per les Corts, “no siga més enllà del 30 de novembre, que hi haurà ple”.

La portaveu del PP en les Corts, Isabel Bonig, ha mostrat el “cabreig” i la “indignació” del seu grup per aquest tipus de votació del Consell Rector -els ‘populars’ demanaven una votació individual- i ha asseverat que hauran de discutir la seua posició en el si del grup parlamentari popular: “Encara no hi ha adoptada cap posició”, ha matisat. Així, ha dit que el grup popular es replantejarà la seua votació quant als membres del Consell Rector. Bonig ha lamentat que tenen la impressió que “no es vol comptar amb el PP, que ens arraconen, que ens veuen com una taca”, ha criticat.

Quant al pressupost i a la plantilla, el portaveu de Ciudadanos en les Corts, Alexis Marí, ha assenyalat que el pressupost és el 0,6% del sostre del pressupost, i ha dit que els treballadors es determinaran sobre la base d’eixe sostre màxim.

Comparteix

Icona de pantalla completa