Diari La Veu del País Valencià
Educació encara ‘no sap com serà la Selectivitat’ d’enguany amb la LOMCE
Europa press / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha retret al Govern espanyol la seua “nefasta gestió” per no aclarir com serà la prova d’accés a la universitat i generar “incerteses” com en el cas dels estudiants de Filosofia i ha recalcat que des del seu departament han buscat “solucions a llarg termini”. “Canviarem el decret de currículum, perquè no passe mai més el que ha passat enguany”, ha asseverat.

Així ho ha manifestat el titular d’Educació, que aquest dijous ha estat a la inauguració del Congrés d’Història de la Música del País Valencià, a preguntes dels mitjans sobre l’assignatura de Filosofia, que apareix en la revàlida però que no es cursa en segon de Batxillerat com a obligatòria després de la reforma de la LOMCE.

Sobre aquest tema, Marzà ha atribuït el problema al fet que “tenim un Govern a Madrid que és una vergonya i no ha donat resposta a una necessitat real que hem demanat totes les comunitats autònomes en totes les reunions des de fa un any i mig: que regulara bé com anava a ser l’accés a la universitat i no ho ha fet, ho ha deixat en l’aire”.

“Els demanem contestació per escrit i no responen, tampoc oralment; estem patint una nefasta gestió del Govern de Madrid i açò ho acaben pagant els estudiants, per açò entenem que es manifesten, que demanen que es derogue la LOMCE i que aclarisquen quina Selectivitat hi haurà, ho estem demanant des de fa ja temps i no ens fan ni cas”, ha lamentat.

El conseller ha remarcat que l’Executiu espanyol “està governant i està per a complir amb les seues obligacions però no ho està fent i açò genera incerteses, com en la Filosofia”.

Ha agregat que “hi ha algunes autonomies que el que han fet és regular de forma temporal i desenvolupar un decret de currículum per a buscar un pegat d’un any, però no pot ser que estiguem legislant a un any”.

“Estem molt de temps –ha prosseguit– demanant una resposta clara del Ministeri, però com la resposta no està ni s’espera, estem intentant que les proves d’accés no damnifiquen els estudiants de segon de Batxillerat que enguany no tindran Filosofia, nosaltres hauríem volgut que la tingueren, però no podíem modificar el decret sense saber què volia el Ministeri”.

Per açò, ha postil·lat Marzà, “buscarem solucions a llarg termini, canviarem el decret de currículum perquè no passe mai més el que ha passat enguany”. “Ja que el Govern de Madrid no dóna certeses, donar-les nosaltres”, ha sentenciat.

“Recordatori” d’allò estudiat en primer

Preguntat per solucions concretes i si es contemplen classes de reforç, ha declarat que s’està estudiant veure “com es pot assegurar que a les proves d’accés es tinguen les mateixes condicions que la resta” i algun “acompanyament i recordatori” per als alumnes que van estudiar en primer de batxillerat Filosofia.

L’objectiu és que “realment puguen anar a la Selectivitat al millor preparats”. “El que estem estudiant és veure de quina manera podem acompanyar els alumnes damnificats pel Govern de Madrid, que són els que enguany estan pagant la nefasta gestió del Govern de Rajoy i la seua nul·la empatia cap als estudiants”, ha reiterat.

Preguntat per si se sospesa eliminar la prova de Filosofia, ha fet notar que “no és competència” del Govern autonòmic. I ha afegit: “No sabem ni com són les proves; és una vergonya que no diguen com es farà; ja està bé”.

Comparteix

Icona de pantalla completa