Diari La Veu del País Valencià
La Universitat Popular de València posa el valencià normatiu a l’abast de tothom
RedactaVeu / València

Davall la premissa de facilitar l’accés al valencià acostant-lo als barris, a les persones adultes que no han tingut oportunitat d’estudiar-lo durant la seua escolarització o ja de majors i de renovar la programació amb nous continguts més d’acord amb el segle XXI, la Universitat Popular de València va presentar la seua oferta de formació per al curs 2016-2017.

La regidora de Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, va presentar el programa Coordenades, l’oferta de cursos i activitats de la Universitat Popular, que arribarà a tots el barris i pobles de València i que introdueix formació en valencià. “Per fi –va manifestar la regidora– l’oferta de valencià arriba a l’educació de persones adultes”. “És una proposta que se suma a totes aquelles iniciatives municipals que estan duent-se a terme per a posar en valor la llengua pròpia de la ciutat amb el compromís del Govern de la Nau per tal de garantir la igualtat lingüística de la ciutadania”.

Lozano va subratllar que els cursos prepararan per a l’obtenció dels certificats de coneixements de valencià per part de la Junta Qualificadora: fins al mes de febrer, es farà la preparació per als nivells Oral i Elemental; i a partir de febrer, per al nivell Mitjà.

Isabel Lozano.

La regidora ha emmarcat aquesta acció dins de les mesures ja impulsades per a la promoció del valencià per l’equip de Govern, com ara l’anomenat Voluntariat pel Valencià, adreçat al personal municipal; la creació del Gabinet de Normalització Lingüística, o el conveni recentment signat entre l’Ajuntament i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a l’Ús i la Promoció del Valencià.

El cursos de valencià de la Universitat Popular es desenvoluparan en 20 grups, i arribaran a 300 persones, ateses per 5 formadors. El preu establert per a la matrícula de cadascun d’aquests és de 25 euros, i la duració de 54 hores distribuïdes en 27 sessions.

Tal com digué la regidora, s’ha fet un “especial esforç per a arribar als pobles” de València: Castellar, el Palmar, el Forn d’Alcedo, Pinedo, la Torre, Benimàmet, Borbotó, Massa-rojos, Poble Nou, Benifaraig, Carpesa i les Cases de Bàrcena (en aquest cas, i com que no hi ha seu de la Universitat, es farà a l’alcaldia).

Isabel Lozano va assenyalar que “aquest curs comença una nova etapa en la UP amb l’objectiu de desenvolupar tot el seu potencial”. Per això, aquest programa “és una confirmació de l’aposta decidida d’aquest Ajuntament per impulsar la Universitat Popular, una mostra de la nostra convicció per la participació social, el protagonisme dels barris i de les persones que els conformen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa