Diari La Veu del País Valencià
Educació destina 1.200.000€ per a fomentar la lectura i dinamitzar les biblioteques
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la convocatòria del programa per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura, al llarg del curs escolar 2016-2017, als centres docents valencians de titularitat pública amb ensenyaments de règim general. (Podeu accedir a la sol·licitud clicant ací). La Conselleria destinarà per a això un import global màxim d’1.200.000 euros, amb una assignació màxima de 3.000 euros per centre.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla Estratègic Cultural Valencià 2016-2020 ‘Fes Cultura’, que té entre els seus objectius aconseguir un increment de lectors i d’usuaris de biblioteques. L’objectiu per a 2020 per al Fes Cultura és aconseguir 200.000 lectors, segons s’ha informat d’ençà que es presentà el Pla.

Amb aquesta resolució es dotarà econòmicament els centres docents públics per a la posada en marxa d’aquest pla i cada centre gestionarà els recursos segons les seues necessitats amb l’objectiu de fomentar i estimular la lectura i ensenyar a valorar i estimar la literatura.

Igualment, segons la convocatòria, amb aquest programa també es preveu la coordinació amb la biblioteca pública més pròxima perquè la biblioteca escolar puga obtindre assessorament tècnic i formació d’usuaris, així com l’estudi de fórmules per a possibilitar el préstec interbibliotecari i, també, la participació en programes conjunts. Així mateix, estableix el procediment d’obertura de la biblioteca escolar als ciutadans de l’entorn, especialment en aquells municipis on no es dispose d’un servei de lectura pública.

Requisits

El centre públic que desitge acollir-se a aquesta resolució haurà de presentar una sol·licitud, el termini de presentació de la qual finalitzarà el 29 d’octubre, acompanyada del pla de foment de la lectura actualitzat. Ha de disposar també d’una certificació de les actes d’aprovació del claustre i del consell escolar d’aquest pla i de les actualitzacions que s’hagen efectuat.

La sol·licitud es presentarà a través de l’Oficina Virtual per als Centres Educatius (OVICE) disponible en aquest enllaç. El centre, abans del 30 de juny de 2017, ha de destinar la dotació assignada a l’adquisició de fons bibliogràfics de ficció i no-ficció en qualsevol tipus de suport amb l’objectiu de desenvolupar el pla de foment de la lectura del centre docent; o bé a l’execució d’activitats de foment de la lectura (visites d’escriptors/es, tallers d’escriptura i lectura, etc.) a fi de desenvolupar el pla de foment de la lectura del centre docent.

Comparteix

Icona de pantalla completa