Diari La Veu del País Valencià
Fer surf en la desembocadura del Millars

RedactaVeu / Borriana.

La desembocadura del riu Millars té aquests dies uns protagonistes diferents, ja que els surfistes estan aprofitant les condicions que s’han donat, gràcies al temporal de llevant, per poder gaudir de les ones i practicar aquest esport a la platja del Palassiet de Borriana, també coneguda com a platja de la Pola, tal com ha fet saber el Consorci de la Desembocadura del Riu Millars en un comunicat.

Aquests esportistes s’estan trobant amb unes ones espectaculars de més de dos metres d’alçada. cosa que els permet practicar el seus moviments. Concretament els surfistes es concentren justament enfront d’on desemboca el Millars, on es produeix la mescla entre les aigües dolces del riu i les salades de la mar.

Trobar aquestes condicions marines davant de la desembocadura és un fet bastant usual a partir del mes d’octubre, segons comenta el president del Club Surf Borriana, Pepe Vicent. Normalment aquest emplaçament del litoral mediterrani castellonenc sol formar ones d’aquestes característiques ideals per a practicar el surf després d’un temporal de llevant. La clau es troba en el fet que es tracta d’una platja amb el fons de pedres i no d’arena. Amb aquest temporal els surfistes estan gaudint del que ells anomenen ones d’esquerra, el que vol dir que van desplaçant-se cap a l’esquerra en el seu recorregut cap a terra.

El boca orella

La grandària, la forma, el desenvolupament i la concentració d’aquestes ones davant de la desembocadura del riu Millars ha fet córrer la veu entre els surfistes com la pólvora. De fet, aquest cap de setmana s’han reunit vora una dotzena de surfistes amb les seues planxes per tal de mantenir l’equilibri i lliscar sobre la cresta de les ones. Una part d’aquests són membres del Club Surf Borriana, altres han vingut de pobles i ciutats del País Valencià; fins i tot n’han arribat del País Basc i Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa