Diari La Veu del País Valencià
Carolina Punset dimiteix de l’executiva de C’s, però no deixa l’escó d’eurodiputada

ACN / València.

L’eurodiputada de Ciutadans (C’s), Carolina Punset, ha comunicat, aquest dilluns, la seua dimissió com a membre del comitè executiu del partit, renunciant així a exercir el seu càrrec com a responsable de Medi Ambient i Territori. A través d’un comunicat, Punset ha assenyalat que els motius de la seua dimissió estan relacionats amb el fet que no se sent identificada amb la major part de les decisions estratègiques preses per la direcció del partit i que no ha pogut sumar suficients suports per a un canvi de postura. Punset considera, per tant, “estèril” la seua tasca dins del comitè.

L’eurodiputada esgrimeix també la coherència amb els principis fundacionals de C’s, “identificat amb la tradició il·lustrada, els valors laics, socials i progressistes i que tenia com a propòsit irrenunciable la desarticulació de qualsevol tipus de nacionalisme, incloent el regionalisme no independentista”. Punset afegeix que, excepte al País Valencià, la direcció del partit no ha sabut afavorir unes estructures orgàniques propícies per al foment d’aquests valors.

La que va ser síndica de C’s a les Corts Valencianes considera inevitable que hi haja dissensions dintre d’un grup polític i afegeix que això no és obstacle per abandonar un projecte. En aquest sentit, assenyala que continuarà defensant des del seu lloc d’eurodiputada de Ciutadans, “no només els valors que en el seu origen em van portar a unir-me a aquest projecte, sinó també l’encesa defensa del medi ambient que mai he abandonat”.

“Seguisc pensant que a Espanya cal un partit reformista, transversal i que combata el que entenc que són les dues grans xacres de la política espanyola, el sectarisme d’esquerres i dretes i el nacionalisme. Tinc la seguretat que tant els meus companys de partit com el meu president, Albert Rivera, continuaran lluitant dia a dia per aconseguir que Ciutadans ocupe aquest paper”, conclou el comunicat.

Carolina Punset va anunciar el passat febrer que deixava el grup parlamentari a les Corts Valencianes per ocupar l’escó vacant de Juan Carlos Girauta al Parlament Europeu, que va renunciar a l’acta després de ser escollit diputat al Congrés com a cap de llista per Barcelona i ser nomenat actual portaveu de C’s al Parlament espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa