Diari La Veu del País Valencià
‘Felip V González’, cap per avall a Torrent
Leo Part / València

A Felipe González alguns ja l’han rebatejat com a “Felip V González” després que un retrat d’aquest, instal·lat a la seu de l’agrupació socialista torrentina, apareguera, el passat dilluns, cap per avall, seguint l’exemple del quadre de Felip V a Xàtiva.

La postura del que fou secretari general del PSOE i president del Govern entre 1982 i 1997, favorable a l’abstenció dels diputats socialistes per tal de possibilitar la investidura de Rajoy i que va desembocar en la dimissió de Pedro Sánchez, sembla haver sigut el detonant d’aquest simbòlic acte d’insurrecció d’algun membre no identificat dels socialistes de Torrent.

El retrat d’un jove Felipe González que engalana, juntament amb els d’altres dirigents socialistes com Pablo Iglesias, les parets de la seu del PSPV-PSOE torrentí, va aparèixer, dilluns passat, durant la celebració de l’executiva comarcal socialista, penjat cap per avall, i així va romadre fins el passat dimarts.

Aquest diari s’ha posat en contacte amb membres de l’executiva local del PSPV-PSOE de Torrent per tal de conèixer l’autor i les causes exactes del fet de girar el quadre de Felipe González, la qual cosa constitueix tot un clar gest de descontent i rebel·lia davant la postura de qui va estar durant 13 anys cap de l’executiu de l’Estat espanyol, que va declarar en una entrevista radiofònica que es va sentir “enganyat” per Pedro Sánchez –per no haver-se abstingut en la segona votació de la investidura de Rajoy− i va demanar la seua dimissió, que es produí dies després.

“El que nosaltres sabem és que, dilluns passat, algú, que no sabem qui, va girar el quadre de cara a la celebració de l’executiva comarcal”, han explicat membres de l’executiva de Torrent −que consideren que aquesta acció obeeix al propòsit de “fer un poc de soroll” de cara a la celebració de l’executiva comarcal−. En qualsevol cas, han afegit que, “dimarts, el quadre –de Felipe González− ja estava bé –és a dir, situat correctament−. Aquestes mateixes fonts han restat importància al fet i consideren que es tracta d’un fet “aïllat” propi d’“una canallada”.

Cal dir que l’actitud “incendiària” exhibida pel rebatejat com “Felipe V González”, en referencia al monarca que va ordenar incendiar la ciutat de Xàtiva durant la Guerra de Secessió, també ha sigut durament criticada a les xarxes socials amb tot tipus de ‘memes’.

Comparteix

Icona de pantalla completa