Diari La Veu del País Valencià
Un nou model de negoci: la venda col·lectiva de taronges acabades de collir i sense additius

RedactaVeu / EP / València.

Un agricultor de la comarca de la Safor, Vicente Cardona, ha impulsat un pla de venda col·lectiu de les taronges naturals que ell mateix conrea sense additius, ni residus de pesticides i mitjançant un sistema de recol·lecció sostenible amb el Medi Ambient.

La iniciativa permet als consumidors comprar les taronges acabades de collir i a un preu “molt inferior” al de les grans superfícies, segons ha informat en un comunicat la marca que ha creat per a la distribució, Orange Direct.

La venda col·lectiva és la manera de poder aconseguir els preus més baixos, ja que tal com anuncia a la seua web “la unió, fa la força (i l’estalvi)”. El pla proposat per Cardona necessita d’un mínim de persones en cada àrea, per poder assumir una gran compra de taronges, peça clau per obtindre preus baixos. Per això, l’agricultor anima a tothom a posar-se d’acord, per poder fer comandes grans que afavorisquen l’estalvi.

Taronges naturals

L’agricultor, quarta generació d’una família de conreadors de taronges i amb més de 30 anys d’experiència, ha subratllat així que es tracta de taronges “completament naturals, aptes per al consum en taula i suc i riques en sabor i nutrients”. A més, afegeix que els seus cultius no han rebut tractaments hormonals d’engreixament, conservació, colorant o fitosanitaris i que, per tant, “són recomanables per a xiquets i dones embarassades” pel seu quasi nul contingut de residus de plaguicides.

A més, Cardona ha detallat que el seu equip talla i empaqueta en el mateix camp les taronges per a vendre-les sense utilitzar cambres frigorífiques i també així reduir la grandària dels embalatges “al mínim”.

Oli usat com a plaguicida

A més, en aquesta empresa arrepleguen l’oli usat de cuina per a transformar-lo en sabó líquid i amb ell tracten els tarongers contra les plagues. “Açò es converteix en una acció doblement ecològica, ja que a més d’evitar la contaminació en l’aigua, estalviem en plaguicides de forma natural. La nostra salut i medi ambient guanyen molt”, ha assegurat Cardona.

Comparteix

Icona de pantalla completa