Diari La Veu del País Valencià
El València Basket cau derrotat davant l’Hapoel d’Stoudemire (77-81)

EFE / València.

La qualitat de Rafa Martínez i Romain Sato va permetre el València Basket forçar un final ajustat davant l’Hapoel Jerusalem en la segona jornada de l’Eurocup, però no van aconseguir tombar el conjunt israelià que li va infligir la primera derrota en el torneig.

L’equip valencià perdia per dotze punts a meitat del tercer quart però l’aparició de l’escorta català i de l’aler centreafricà li va donar la intensitat i els punts que li havien faltat i va posar contra les cordes l’equip israelià, però en els últims segons li va faltar l’encert que va tenir Dyson per tancar el triomf per al seu equip.

Des de l’inici, l’Hapoel, comandat per l’exestrella de l’NBA Amare Stoudemire, va mostrar un major nivell físic que els locals i això i un parell de triples de Peterson i Jerrells li van donar els primers avantatges, tot i els intents de San Emeterio per posar el València en el partit.

L’entrada de Guillem Vives i Rafa Martínez va millorar una mica el pèssim percentatge de triples dels locals però l’Hapoel va mantindre el comandament del xoc, en part per la fredor de Jerrells i pel dinamisme de Dyson (22-26 , m.12).

Quan el València va tenir a tir fer-li la volta al marcador no va saber com fer-ho i els seus errors van permetre al conjunt israelià recuperar el pas, agafar aire i reestructurar la seua rotació amb Timor com a inesperat protagonista. Per això, el bon final de primera part de Bojan Dubljevic no va ser suficient per a igualar el marcador (36-41, m.20).

L’entrada al partit de Sam Van Rossom, inèdit en la primera part, tampoc va aconseguir acabar de donar consistència al joc dels locals i amb Jerrells d’executor, l’equip israelià va estar a punt de trencar el partit (42-54, m. 24).

Però una tècnica a Stoudemire i l’aparició de Rafa Martínez, que va anotar 12 punts en el tercer quart, i de Sato, li van canviar la cara al València i el van fer molt més incisiu en les dues cistelles. Jerrells va haver de multiplicar-se per a sostenir l’Hapoel, però el partit ja s’havia igualat amb un 14-2 de parcial per als valencians (56-56, m. 28).

Els dubtes de l’equip hebreu es van agreujar i el València va aconseguir per fi posar-se per davant en el marcador. Tot i així, l’Hapoel va sobreviure a força de cistelles amb tirs lliures addicionals i el xoc es va veure abocat a un final ajustat.

Un triple de Diot i un robatori de pilota de Sato van donar al València la iniciativa, però una gran cistella de Dyson va donar vida a l’Hapoel i en el tram final ni el base francès ni Rafa Martínez van encertar amb els tirs que podrien haver suposat almenys la pròrroga.

Fitxa tècnica:

77 – València Basket (16 + 20 + 22 + 19): Diot (5), Sastre (-), San Emeterio (10), Thomas (4), Dubljevic (15) -cinc titular- Jankovic (2), Vives ( 5), Rafa Martínez (22), Oriola (4), Van Rossom (3), Sato (5) i Sikma (2).

81.- Hapoel Jerusalem (20 + 21 + 20 + 20): Jerrells (18), Timor (9), Kinsey (9), Peterson (6), Stoudemire (10) -cinc titular- Dyson (17), Eliyahu ( 8), Halperin (1) i Jones (3).

Àrbitres: Koromilas (GRE), Vojinovic (SER) i Mitrovski (MKD). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la fase inicial de l’Eurocup disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 7.900 espectadors. El València Bàsquet es va sumar amb diverses iniciatives com unes samarretes d’escalfament rosa a la celebració del ‘Dia Internacional de lluita contra el càncer de mama’.