Diari La Veu del País Valencià
Manifestació dels iaioflautes dissabte a València contra la retallada de prestacions
RedactaVeu / València

El moviment social dels “iaoflautes” torna a la càrrega. Aquest dissabte 22 de setembre, a les 5 de la vesprada, han convocat una concentració a la plaça de la Mare de Déu de València, des d’on els manifestats es dirigiran cap a la plaça de l’Ajuntament, “per a decidir la situació de les pensions i jubilacions i les accions a realitzar per al futur”.

La convocatòria es realitza, segons han informat en un comunicat, “ja que estem convençuts que hi ha un intent per part de la dreta de retallar sensiblement les prestacions i amb l’excusa de la crisi anar cap a un canvi de model privat del finançament de les mateixes”.

En la nota, els iaoflautes recorden que la guardiola de les pensions, que comptava amb un dipòsit excedentari acumulat de quasi 70 mil milions, “ha sigut liquidat per aquest govern del PP en quatre anys de mandat”. I afegeixen: “No van tenir bastant amb la llei de les pensions de Sabater que allargava el temps de treball fins als 67 anys i massificava el canvi del càlcul dels últims 15 a 25 anys, amb açò es rebaixen les pensions futures fins a un 30%”.

Segons el col·lectiu, en pagar les pensions de viduïtat i orfandat del fons de pensions i comprar deute públic, i rebaixar la quota de la seguretat dels empresaris “amb l’ànim de crear ocupació” i també amb eixe fons ens han pagat les pagues extres als pensionistes, “Rajoy ha acabat quasi amb la guardiola de reserva de les pensions”.

I subratllen que en l’actualitat “solament queden diners per a pagar-les (les pensions) fins a juny del 2017 i ja es comença a parlar de reduir les pagues extres com a Grècia o Portugal o reduir en suma les pensions. O siga, que ja cobrant quasi les pensions menors d’Europa, solament s’hi dedica l’11% de PIB, el 15% a França i Alemanya, encara pensen reduir-les”.

El col·lectiu de iaoflautes lamenta que “desgraciadament”, els majors no són conscients d’aquest problema “i és per açò que hem de dedicar-nos a defensar el nostre dret. Hem cotitzat fins a 45 anys perquè cobraren la jubilació els majors, on estan els nostres diners?”, es pregunten.

En la mateixa nota recorden que el sistema espanyol és un sistema de repartiment no acumulatiu “i per tant no se’ns pot llevar eixe dret”, per la qual cosa, “els iaioflautas de tot l’Estat espanyol elaborarem un programa d’actuacions futures per a impedir aquest atac als nostres drets, ja està bé que els diners públics i, més encara, els nostres propis, només servisquen per a ser robats pels corruptes o per a ajudar la banca i el capital financer dels poderosos”.

La concentració prevista per a aquest dissabte es durà a terme després de l’assemblea que tindrà lloc en la Casa de la Joventut Municipal (carrer Campoamor 91) a les 10.30h. “per a discutir les accions futures a realitzar”

Comparteix

Icona de pantalla completa