Diari La Veu del País Valencià
El consell rector de la nova RTVV es constitueix dimecres

ACN / València.

La Generalitat Valenciana espera que es comencen a concretar els terminis de l’inici de la televisió i la ràdio públiques una vegada que dimecres vinent es constitueix el Consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, després de ser votat per les Corts Valencianes aquest dijous. Així ho ha manifestat la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, a preguntes dels mitjans durant la roda de premsa posterior al Ple del Consell i en ser preguntada sobre les dates per a la represa de les emissions. La portaveu ha remarcat que el calendari cap a la recuperació del servei de ràdio i televisió l’ha de marcar el consell rector i no el govern valencià, i ha confiat en el fet que la concreció sobre les emissions arribe amb els inicis de la feina del consell rector.

Oltra ha assenyalat que l’única data concreta és que el dimecres es constitueix el consell rector i comencen els treballs dels seus membres després de l’aprovació al ple de les Corts. El consell es constituirà amb tots els seus membres, a excepció de la candidata proposada pel PP, que no va comptar amb el suport parlamentari, a causa de la manca de suport de Podem i que el grup popular no estava present a la votació.

Preguntada sobre el fet que els diputats del PP abandonaren l’hemicicle durant la votació del consell rector, Oltra ha manifestat que els populars es troben “en una deriva entre l’extremisme i l’infantilisme”. La vicepresidenta s’ha demanat quina és la raó que tenen els populars per abandonar l’hemicicle després de mesos de negociació, posant l’èmfasi en el fet que anaven a sortir endavant totes les candidatures. En la seua opinió, el PP ha mostrat la seua irrellevància “perquè sense ells també es poden aprovar les coses igual”.

Sobre un possible recurs del Govern espanyol a la Llei de creació de l’ens per donar un tractament preferent als extreballadors de RTVV, Mónica Oltra ha dit que hi ha signada una comissió bilateral amb el govern espanyol que s’ha de començar a reunir per a evitar el recurs al Tribunal Constitucional. Oltra ha manifestat que la voluntat és el diàleg però també la defensa del text que va eixir de les Corts Valencianes, intentant “convèncer” el Govern espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa