Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència de València ordena l’eliminació d’una publicitat sexista d’una cimentera
EP / València.

A pesar que el Jutjat del Mercantil número 2 va desestimar la demanda inicial contra la cimentera La Unió (Riba-roja del Túria, el Camp de Túria) per una publicitat que es considerava vexatòria, amb la imatge de la dona com a reclam publicitari, ara l’Audiència de València ha estimat el recurs interposat per la Fiscalia i la Generalitat Valenciana contra aquesta sentència del jutjat mercantil i ha ordenat l’eliminació de les figures femenines dels sacs de ciment i la seua pàgina web.

Al desembre de 2015, el jutjat del Mercantil número 2 de València va desestimar la demanda interposada per l’Institut de la Dona del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat contra la cimentera per utilitzar, de forma vexatòria, la imatge de la dona com a reclam per a comercialitzar els seus productes. La sentència, referida a publicitat distribuïda a través de la pàgina web de l’empresa i la de sacs de ciment, considerava que “ni s’exhibeix la dona com un mer objecte desvinculat del producte, ni s’està davant un estereotip que atempte contra els drets fonamentals”.

Imatge: Pàgina web www.launion.es

La resolució va ser recorreguda i, ara, l’Audiència acull en la seua integritat els motius adduïts pel Ministeri Fiscal, que es va personar com a part en la demanda inicialment presentada, assumint la seua funció de defensa dels drets dels ciutadans i de l’interès públic tutelat per la llei, en aquest cas, la Llei integral contra la violència de gènere que proscriu qualsevol publicitat sexista.

Supressió de la publicitat

La sentència dictada en apel·lació declara que la campanya publicitària desenvolupada per l’empresa cimentera té la consideració de sexista i per tal motiu ha de ser estimada la demanda procedint a la supressió de la mateixa per ser il·lícita o deslleial en atenció a aquesta consideració de sexista. En aplicació de la resolució, hauran d’eliminar-se les figures femenines dels sacs de ciment i reproduïdes en la seua pàgina web.

Esgrimia el ministeri fiscal en el seu recurs, estimat aquest divendres, la importància d’actuar contra aquest tipus de conductes, que ancoren les seues arrels en el masclisme, com a mitjà de lluitar contra la violència de gènere.

Comparteix

Icona de pantalla completa