Diari La Veu del País Valencià
Un penal transformat per Messi en l’últim minut ofega l’efecte Prandelli (2-3)

EFE / València.

Un gol de penal en l’última acció del partit ha donat la victòria al Barcelona a Mestalla per 2-3, en un duel apassionant i vibrant en el qual qualsevol dels dos equips ha pogut guanyar i que no ha estat exempt de polèmica, amb un Undiano Mallenco molt protestat, sobretot per part de l’equip valencià.

El Barcelona s’ha fet amb la pilota des del xiulet inicial i el València, amb les línies molt juntes, ha tapat els espais i, amb prou feines, ha deixat vies d’acostament a la seua àrea. Als dotze minuts de joc, Andrés Iniesta s’ha hagut de retirar després d’una entrada d’Enzo Pérez que ha girat el genoll de l’internacional espanyol, que, amb evidents gestos de dolor, ha abandonat el camp en llitera.

A l’equador del primer temps ha arribat el primer xut a porta del Barcelona i ha significat el primer gol, després que el recent entrat Rakitic haja cedit Messi que ha disparat i Luis Suárez, en clar fora de joc posicional, haja hagut de saltar perquè el pilota passara per baix d’ell i Messi haja pogut batre Diego Alves.

El primer indici de reacció ofensiva del quadre de Cesare Prandelli ha arribat en una galopada de Cancelo per banda dreta però el seu centre s’ha passejat davant de la línia de gol sense trobar rematador.

Messi ha tingut el segon però ha emergit la figura del porter brasiler Diego Alves, que ha estat vital perquè el seu equip haja arribat al descans amb només un gol de desavantatge.

A la mitja hora de joc, Undiano Mallenco no ha volgut sancionar una empenta d’Umtiti a Rodrigo en l’àrea, cosa que ha provocat la ira de Mestalla.

El tram final del primer envit ha guanyat en intensitat i els dos equips han pogut marcar. Luis Suárez ha tingut dues molt clares però Alves ha estat memorable amb dues grans parades. La rèplica del València l’ha tingut Parejo,però s’ha mostrat erràtic en un mà a mà amb Ter Stegen i, posteriorment, en un mal control en el punt de penal, quan havia rebut lliure de marca. El primer període s’ha tancat amb una espectacular xilena de Neymar que ha sortit fora.

En la represa, Prandelli ha donat entrada a Munir per Montoya, ha baixat Cancelo al lateral i ha posat el davanter internacional sub-21 per banda dreta. La millora del València en atac ha estat més que sensible.

Els de Luis Enrique, per la seua banda, han sortit disposats a tancar el partit per la via ràpida i als tres minuts del segon temps, un llunyà xut de Neymar ha topat de nou amb Alves i el rebuig l’ha enviat Rakitic al pal. Es salvava el València.

No obstant això, ha sigut el València el que ha vist porta després d’una bona acció ofensiva en què Parejo ha vist Munir lliure de marca al punt de penal i l’exbarcelonista ha batut Ter Stegen amb un xut amb l’esquerra ajustat la pal.

El gol ha deixat tocat el Barcelona i ha espentat el València, que s’ha animat i just tres minuts després remuntava el partit després d’una gran assistència de Nani, que ha picat la pilota a l’interior de l’àrea, perquè Rodrigo, d’entrada, rematara a gol.

Poc li ha durat l’alegria al València, ja que, després d’un córner, Rakitic ha rematat de cap i ha obligat de nou a lluir-se a Alves, però el rebuig ha arribat a Luis Suárez que, de xut creuat, ha posat de nou la igualada al marcador.

Després del gol, els dos equips s’han pres un respir després del trepidant inici de la segona meitat però, en la recta final, s’han obert de nou les hostilitats. Nani ha tingut el 3-2 a les botes després de quedar-se sol davant Ter Stegen però el seu xut ha eixit fora. Luis Suárez ha respost amb un remat de cap immediatament que tampoc ha trobat porteria.

Els dos equips volien la victòria i el partit s’ha posat preciós, amb anades i vingudes d’una àrea a l’altra. El partit semblava que acabaria en empat, quan Abdennour ha comés penal sobre Luis Suárez en l’últim minut del partit.

Messi ha assumit la responsabilitat de llançar davant el millor porter de la història de la Lliga en aquests tipus de llançaments. Alves ha encertat la direcció del tret, però la potència del xut de l’argentí ha impedit que l’estirada del brasiler salvara el gol.

Durant la celebració del gol, aficionats del València han llançat una botella de plàstic que ha colpejat el cap de Luis Suárez i Neymar. L’àrbitre no ha donat temps per a més i, després de traure de centre, ha xiulat el final a un vibrant i tens partit.

Messi celebra el tercer gol i Digné l’agafa perquè no s’encare amb els aficionats que havien llençat una botella. Fotografia: EFE.

Fitxa tècnica:

2- València: Alves, Montoya (Munir, m.46), Garay, Mangala, Gayà (Abdennour, m.38); Mario Suárez, Enzo Pérez, Cancelo, Parejo, Nani i Rodrigo (Santi Mina, m.70)

3- Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Mascherano, Digne; Busquets, André Gomes (Denis Suárez, m.71), Iniesta (Rakitic, m.13); Messi, Neymar i Luis Suárez.

Gols: 0-1, m.22: Messi. 1-1, m.53: Munir. 2-1, m.55: Rodrigo. 2-2, m.62: Luis Suárez. 2-3, m.93: Messi, de penal.

Àrbitre: Undiano Mallenco (C. Navarro). Ha amonestat, pel València, Garay, Mario Suárez, Enzo Pérez, Abdennour i Alves i, pel Barcelona, Busquets, Neymar, Messi i Digne.

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de Primera Divisió, disputat a l’estadi de Mestalla davant 52.000 espectadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa