Diari La Veu del País Valencià
La mitja marató de València recapta 11.768 euros per a la lluita contra l’Alzheimer

EFE / València.

La vint-i-sisena edició de la mitja marató de València ha recaptat 11.768 euros per a la lluita contra la malaltia de l’Alzheimer, dins del projecte solidari establit per a aquest any per aquesta cursa.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFVA) ingressarà aquesta quantitat, ja que la Fundació Trinidad Alfonso, organitzadora de la prova, aportarà un euro per cada corredor que arriba a la meta de la prova.

A aquesta quantitat s’afegirà l’aportació voluntària que van fer a favor de l’AFVA els corredors en el moment de la seua inscripció a la prova dels més de 13.000 corredors que van eixir ahir a córrer pels carrers de València.

Kibet i Jepchichir es van imposar en la mitja marató de València

Els atletes kenyans Stephen Kosgi Kibet, en categoria masculina, i Peres Jepchichir, en la femenina, es van imposar a la mitja marató de València.

Kibet va guanyar en un final ajustat amb un temps de 0:59:27 per davant del marroquí Mustapha El Aziz, que va arribar només dos segons després (0:59:29) i d’Edwin Kipsang Rotich que va ser tercer amb cinc segons de desavantatge (0:59:32).

En categoria femenina el triomf de Jepchichir es va registrar amb un crono de 1:07:09, amb cert avantatge sobre la favorita de la prova, la kenyana Violah Jempchumba (1:08:22), i de la seua compatriota Rosa Chelimo (1: 09:36).

Kibet es trobava entre els favorits per a guanyar la prova amb un temps inferior als seixanta minuts i ja va despuntar quan faltaven diversos quilòmetres per a arribar a la meta. En categoria femenina, la victòria de Jepchichir, actual campiona mundial de la distància, va suposar un nou rècord per a les dones en la cursa.