Diari La Veu del País Valencià
Puig considera que s’havia de decidir entre repetir o no les eleccions
ACN / València

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, considera en el Comitè federal del PSOE s’havia de decidir entre repetir o no les eleccions, per la qual cosa considera que la decisió d’abstindre’s en la votació de Mariano Rajoy com a president espanyol és “instrumental”.

En declaracions a la cadena SER, Ximo Puig ha indicat que l’abstenció no és “ni una decisió ètica ni ideològica ni moral”, sinó que serveix per desbloquejar la governabilitat. Puig ha lamentat que el focus estiga posat en el PSOE i ha assenyalat que “la irresponsabilitat és dels quatre partits que en un any no han estat capaços d’estar a l’altura per conformar govern”. Sobre la seua decisió personal d’abstindre’s, Puig ha dit que com a president de la Generalitat Valenciana “havia d’intentar representar la ciutadania més enllà de les fronteres del partit i crec que el necessiten els valencians és estabilitat i que se’ls faça cas políticament, i és que no volen que hi hagen unes terceres eleccions”.

Federació valenciana dividida

El líder dels socialistes valencians ha assenyalat que no va intervindre en el Comitè federal del PSOE perquè creu que el focus s’ha posat “en excés” sobre els dirigents territorials. Així mateix, ha indicat que la federació valenciana es presentava dividida i que no cabia una posició unitarista en el seu discurs.

99’9% de la militància en contra d’un govern de Rajoy

Ximo Puig ha manifestat que si es pregunta als militants del PSOE, el 99,9% estarà en contra de facilitar un govern de Mariano Rajoy perquè és el partit “antagonista”, però ha rebutjat dur els electors “a unes terceres, quartes o cinquenes eleccions, com alguns proposaven”. El dirigent valencià ha afegit que s’havia de decidir entre repetir o no les eleccions i ha emmarcat la decisió d’abstenir-se en “l’espai de la racionalitat”.

El cap del Consell ha apuntat que el PSOE ha passat per moments de dificultat i ha definit aquest com “el més dramàtic” des dels anys 80, però ha afegit que en aquests moments, com en altres, s’ha prioritzat l’interès general sobre el particular. Puig ha apostat per “cicatritzar” la divisió del PSOE i “gestionar la diversitat”. El dirigent valencià ha dit que sovint s’ha definit el PSOE com el partit que més s’assembla a Espanya “i crec que és així. Espanya està confosa i té molts elements de diversitat i crec que el partit està així”.

Comparteix

Icona de pantalla completa