Diari La Veu del País Valencià
Puig és contrari a l’expulsió del PSC, però remarca que les decisions s’han d’acatar
ACN / València.

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha dit aquest dilluns que no és partidari “ni de confrontacions ni d’expulsions” i ha apostat perquè aquesta setmana es busquen vies de diàleg entre el PSOE i el PSC sobre l’abstenció en la investidura de Mariano Rajoy. A preguntes dels mitjans, Ximo Puig ha dit, però, que “si tu participes en una votació has de ser conscient que has d’acatar la decisió”. En aquest sentit, ha afegit, hi ha un document “que compromet tot el partit” i que en aquest no només es parla del caràcter “instrumental” de la decisió, sinó que “reflecteix una sèrie de mesures de caràcter urgent que s’han de plantejar, com la derogació de la reforma laboral, de la LOMCE, la llei mordassa o el finançament autonòmic”.

Ximo Puig ha remarcat que la postura del PSPV no és unitària i que en el seu cas no ha intentat exercir pressió, sinó que ha abordat el debat “des de la perspectiva de la diversitat”. El dirigent valencià ha afegit que “no és una qüestió religiosa ni un debat de bons o dolents; tothom té una opinió i finalment s’ha expressat”.

Insistit sobre la postura del PSC, Ximo Puig ha recordat que, en el seu cas, el Comitè federal va frenar la seua voluntat d’una candidatura valenciana al Senat amb Compromís i Podem. “No estava d’acord amb aquella decisió, però vaig fer una campanya electoral, vaig treballar normal i no vaig fer cap acte de desobediència”, ha remarcat.

El líder dels socialistes valencians ha afegit que “el normal és ser coresponsable de les decisions” i que el PSOE “és un partit lliure, on cadascú te la seua opinió, però finalment s’adopten les decisions i tots després les hem d’executar de la manera més ordenada i lleial possible, lleial entre nosaltres mateixos” .

Comparteix

Icona de pantalla completa