Diari La Veu del País Valencià
El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, serà el mantenidor dels Premis que lliura El Tempir d’Elx

RedactaVeu / Elx.

El pròxim 5 de novembre tindrà lloc l’acte de lliurament dels IV Premis El Tempir, tal com ha anunciat el col·lectiu que treballa des de les comarques del sud valencianes, entre altres aspectes culturals, en la defensa de la llengua.

La finalitat dels guardons és reconèixer la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que s’han distingit pel treball diari a favor de la llengua i la cultura valencianes en tres àmbits geogràfics ben concrets: país, migjorn i Elx. Aquests premis, que constitueixen una proposta en positiu de la valoració de la tasca dels guardonats, tracten de cohesionar la personalitat lingüística i cultural del sud valencià, i de la resta del país en general, des d’una vessant inclusiva i propositiva, com a models o referents socials a seguir, i alhora contribueixen a integrar la identitat valenciana del sud dins un projecte cohesionador del País Valencià.

Per això, els Premis El Tempir van convertint-se a poc a poc en una de les activitats més representatives de la nostra entitat. Les persones i les institucions guanyadores rebran com a distintiu una escultura dissenyada i realitzada pel prestigiós artista elxà Antoni Pons, que tracta de conjuminar els recorreguts sinuosos dels rius Vinalopó i Segura per l’extrem meridional del país, i la forma d’un dels gallons que configuren l’aparell de la “Mangrana” dins la representació de la Festa o Misteri d’Elx, Patrimoni de la Humanitat i element simbòlic de la valencianitat del sud.

L’acte estarà conduït enguany pel filòleg i periodista Alfons Pérez, comptarà amb l’actuació del cantautor Andreu Valor i amb la presència de Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, com a convidat especial, que farà de mantenidor en aquesta quarta edició dels premis. Amb Vicent Soler les persones assistents podran analitzar i intercanviar opinions sobre el dèficit públic que patim els valencians i el model de finançament necessari “perquè els valencians comptem amb unes condicions dignes de vida i de treball”, segons ha explicat el Tempir.

Pel que fa al sopar que adoba aquests guardons, informen que tindrà lloc al restaurant la Taula de l’Hotel Milenio d’Elx. El preu és de 33 euros. Les persones que hi estiguen interessades a assistir s’han d’inscriure o bé poden fer-ho per telèfon (tenen a l’abast tota la informació d’aquest procés en el document adjunt d’aquesta notícia).

Comparteix

Icona de pantalla completa