Diari La Veu del País Valencià
‘Complet èxit’ de la vaga d’estudiants al País Valencià
RedactaVeu / EP / València

Una nombrosa manifestació d’estudiants, encapçalada per una pancarta del Sindicat d’Estudiants amb el lema ‘Revàlides franquistes No’, recorre alguns dels principals carrers de València per a expressar el rebuig a les avaluacions d’ESO i Batxillerat que arreplega la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) -les conegudes com a ‘revàlides’- i defensar el dret a una educació “digna”. Des del Sindicat d’Estudiants asseguren que la manifestació està sent “un complet èxit” i han facilitat les xifres dels alumnes que han secundat la jornada de vaga: un 85% en ESO i un 70% en Batxillerat.

La marxa ha eixit poc després de les 12 hores de la Facultat de Geografia i Història de l’avinguda Blasco Ibáñez del cap i casal i reuneix un gran nombre d’alumnes, a més, aquesta protesta ha estat convocada a nivell estatal, ja que hi ha moltes més convocatòries per exemple a Madrid, Barcelona o Bilbao.

Els joves que participen en la protesta porten, entre d’altres, cartells on es poden llegir consignes com ‘LOMCE al WertEDERO’, ‘La major por del Govern és un poble culte’ o ‘Es ven el meu futur, sense drets no fem classe’. Entre els crits que coregen els manifestats cal destacar ‘L’educació no es ven, es defensa’, ‘Obrers i estudiants, units i endavant’ i ‘Si açò no s’apanya canya, canya, canya’.

Xifres de la vaga

La portaveu del sindicat estudiantil, Isabel Aguilar, ha assegurat que la manifestació està sent “un complet èxit”. A més, ha facilitat les xifres dels alumnes que, segons el Sindicat d’Estudiants, ha secundat la jornada de vaga: un 85% en ESO i un 70% en Batxillerat. “Açò demostra que els estudiants estan deixant clar una altra vegada que no toleraran que açò continue i se seguisca afectant els seus drets per a tenir una vida digna”, ha asseverat. Per la seua banda la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet saber les dades provisionals, a falta que arriben les dades de tots els instituts, sobre l’alumnat que ha secundat la vaga que aproximadament està entre el 85% i el 90%.

Les protestes contra la LOMCE i les ‘revàlides’ continuaran aquesta vesprada, amb les manifestacions i concentracions convocades a València, Castelló i Alacant per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic.

Marzà “d’acord amb les raons” de la protesta

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha remarcat que en el seu departament estan “d’acord en les raons de les mobilitzacions de la comunitat educativa valenciana de hui respecte a la LOMCE”.

“La nostra tasca com a administració és continuar explicitant al Ministeri les raons per les quals aquesta llei és contraproduent per a l’educació valenciana, per què creiem necessària la seua derogació i per què fins que açò no es produïsca continuarem amb tots els mecanismes activats per a minimitzar els seus efectes en el nostre territori”, ha assenyalat a través d’un comunicat.

En paraules de Marzà, “ací estem per a avaluar el sistema educatiu valencià, per a contribuir a la seua millora i per a assegurar l’aprenentatge de qualitat de l’alumnat. La revàlida que es planteja des del Ministeri no contribueix a cap d’aquests objectius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa