Diari La Veu del País Valencià
Rafa Andarias lidera la classificació en l’inici del Campionat d’Europa de Vela Paralímpica

EFE / València.

Rafa Andarias lidera la classificació provisional del III Campionat d’Europa de Vela Paralímpica-VI Trofeu Internacional, que se celebra en aigües del Reial Club Nàutic de València. Hui està previst disputar tres proves més, que començaran a les 12.00 hores, si les condicions meteorològiques ho permeten.

El regatista de Xàbia lidera amb dos punts per davant del francès, Kevin Cantin, en una regata de classe paralímpica 2.4mR, que reuneix dèsset dels millors regatistes internacionals provinents d’Àustria, França, Itàlia, l’Estat espanyol, Polònia i Portugal.

El vent es va fer esperar en la primera jornada de competició i va bufar amb intensitats d’entre 5 i 7 nusos, que van permetre completar el programa de tres proves, previst per a ahir.

La primera mànega començava amb vent del nord-est, que va bufar lleugerament a l’est en la segona prova i, de nou, a nord-est en la tercera, obligant a realitzar un canvi de recorregut al final.

Andarias, que està molt preparat per a aquesta prova, en la qual a més juga “a casa”, es va mostrar pràcticament imbatible, amb un segon lloc a la primera mànega i amb dos primers, en les dues següents, que el situen al capdavant de la classificació provisional amb un total de 4 punts.

La segona posició general és per al francès, Kevin Cantin, que ha estat consistent amb un primer, un segon i un tercer lloc, mentre que la tercera posició és per a l’espanyol, Antonio Maestre, que ha quedat quart, en les dues primeres proves i, segon en la tercera.

En quarta posició, i empatat a punts amb Maestre, es troba l’austríac, Sven Reiger. La primera plaça femenina en la classificació provisional és per a Míriam Muñoz, que es troba en el lloc 12 de la general.