Diari La Veu del País Valencià
Emili Marín, Lambda i l’AVM3J entre els distingits per l’Ajuntament de València

RedactaVeu / València.

A finals de setembre el Ple de l’Ajuntament de València aprovà atorgar els honors i distincions de la ciutat on destacaven l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol (AVM3J), el ballarí i coreògraf Nacho Duato, l’activista Sol Romeu, el fotògraf traspassat Francesc Jarque, entre tots els condecorats. No obstant això, tot i la unanimitat en la majoria de casos, hi van haver dos que en comportaren discrepàncies amb el PP, com foren la condecoració al col·lectiu Lambda i el sacerdot, periodista i fundador de la revista Saó, Emili Marín. En aquest dos casos, el PP acabà per abstenir-se.

Demà 28 d’octubre tindrà lloc l’acte on es nomenarà Fill Predilecte i Filla Predilecta de la Ciutat a Sol Romeu, Nacho Duato, Antonio Casanova, i Francesc Jarque (a títol pòstum) respectivament. Com a Fill i Filla Adoptius de la Ciutat, es nomenaran Anna Maria Lluch i Emili Marín.

Per altra banda, les Medalles d’Or de la Ciutat recauran en el Col·legi de Farmacèutics, Lambda, l’AVM3J, la Setmana Santa Marinera i l’Arxiconfraria de la Nostra Senyora dels Innocents, Màrtirs i Desemparats. A títol pòstum, també es concedirà la distinció de regidor honorari a Alberto García Esteve.

El columnista de La Veu, Josep Miquel Bausset, dedicarà el seu espai a un dels fundadors i durant molts anys director de la Revista Saó, el distingit com a Fill Adoptiu de la Ciutat de València, el periodista Emili Marín.

Comparteix

Icona de pantalla completa