Diari La Veu del País Valencià
Una dècada d’èxits de Pep Gimeno ‘Botifarra’

RedactaVeu / València.

El temps passa ràpid segons la vida que una persona haja viscut. El tràfec de vivències és un element de percepció del pas del temps. Per això, cal calma de tant en tant i mirar enrere; saber d’on es ve i visualitzar cap on es va.

Això és el que ha fet Pep Gimeno ‘Botifarra’, qui a través del seu mur de Facebook ha volgut recordar a tots els seus seguidors que hui “fa exactament 10 anys, al Gran Teatre de Xàtiva, que Pep Gimeno “Botifarra” va presentar el seu primer disc: Si em pose a cantar cançons”.

Era l’any 2006, però, “una dècada després ‘Botifarra’ ha publicat 8 discos, s’han escrit dos llibres sobre la seua figura i també s’ha realitzat un documental”. Heus ací la retrospectiva mirada amb calma. L’artista xativí afegeix que, “en aquests 10 anys, s’han fet centenars de concerts, s’han recorregut milers de quilòmetres, s’ha actuat moltíssim per tot el País Valencià i també a Catalunya. A més, s’han fet concerts a Madrid, Euskal Herria, Occitània, Itàlia…”.

Hi ha més, moltes més coses a afegir. També ha estat reconegut amb la Medalla de la Generalitat, ha inaugurat la Fira d’Agost a la seua Xàtiva natal, s’ha escrit sobre ell en mitjans de comunicació on mai hauríem pensat que la cultura en valencià tindria cabuda.

“Volem aprofitar aquesta ocasió per a donar les gràcies a totes les persones que ho han fet possible i no donarem noms per a no cometre la injustícia d’oblidar-nos d’algú: a tots els músics que han format part de La Rondalla, a tots els músics que han col·laborat amb nosaltres, a les discogràfiques, a les oficines de representació, als programadors culturals, a les institucions, a la premsa… Però, molt especialment, a la gent que ha conservat la cultura popular, i, com no, al públic que ens ha donat suport tot aquest temps i que continua fent-ho”, conclou el cantaor.

Una dècada de triomfs d’un home que accepta l’èxit amb la humilitat de reconèixer que li ha tocat a ell com li podia haver tocat a qualsevol altre, com així ho reconeixia a aquest diari durant una entrevista. Desitgem que a aquesta dècada se li puguen sumar moltes més i que els projectes en favor de la cultura tradicional que rumia concloguen amb èxit.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ presenta al Gran Teatre de Xàtiva Si em pose a cantar cançons l’any 2006.

Comparteix

Icona de pantalla completa