Diari La Veu del País Valencià
Baldoví titlla Rajoy de ‘gallec impassible’ perquè ‘sense moure un múscul serà president’

RedactaVeu / Madrid.

El diputat i portaveu de compromís al Congrés espanyol, Joan Baldoví, ha centrat la seua intervenció en el debat d’investidura de Mariano Rajoy felicitant, amb tres ‘chapeau’, els tres partits –PP, PSOE i Ciudadanos– que amb els seu vots favorables i abtencions “faran novament president el senyor Rajoy”.

Quant a la seua felicitació al PP, Baldoví ha apuntat a Rajoy que podria ser un heroi de pel·lícula: ‘El gallec impassible” i li ha dirigit un ‘chapeau’ “de debó” i “sense ironia” perquè, segons ha indicat, “sense moure un múscul, sense fer pràcticament res, està a les portes de tornar a ser president amb un PSOE en estat comatós que li regala la investidura a canvi de res”.

No obstant això, el portaveu nacionalista ha apuntat que, a diferència del PSOE, Compromís no li regalarà el seu vot “simplement perquè no se l’ha guanyat” i perquè, “com va dir vostè ahir en el seu discurs, la pedra angular d’un govern és la confiança i açò és justament el que no tenim en vostè. És més, desconfiem profundament de vostè i tenim molts motius” per a fer-ho.

Dins de les crítiques a la gestió realitzada pel PP al País Valencià, Baldoví li ha recordat les retallades en educació, sanitat i en serveis socials. També ha recordat que, per culpa del Govern, el deute dels valencians –per a pagar serveis essencials–va passar en la seua legislatura de 21.000 milions a 42.000. “”Ha duplicat el deute dels valencians gràcies a infrafinançar-nos”, ha subratllat.

>

Pel que fa al ‘chapeau’ adreçat a Ciudadanos i al seu portaveu Albert Rivera, Joan Baldoví l’ha fet irònicament “per la coherència i pels seus principis”, ja que ha tirat mà de l’hemeroteca per recordar-li al líder de C’s les seues afirmacions sobre el fet que ‘no recolzarem cap govern del senyor Rajoy’. “Ho recorda senyor Rivera?, ha dit, per a tot seguit explicar que el que farà Ciudadanos és “simplement amnistiar la seua corrupció”. “Com hem canviat senyor Rivera… –ha dit Baldoví al líder de C’s recordant el títol d’una cançó– O potser no. Potser vostès van nàixer per a apuntalar el PP i hui compleixen inexorablement la seua destinació”.

Pel que fa la felicitació o ‘chapeau’ de Compromís al PSOE, el seu portaveu ha dit que aquesta la realitza “no ja amb ironia, sinó amb tristesa i decepció” per la seua “mala gestió”. “Què els ha passat? La seua por al canvi, el seu conformisme, els seus llastos en els consells d’administració, les seues vaques sagrades embrutides pels diners, la por d’uns a perdre el seu ‘status quo’ i l’ambició desmesurada d’uns altres els han portat a aquesta ratera infame, a aquesta decisió ignominiosa que els acompanyarà per sempre”, ha manifestat Baldoví.

El diputat de Sueca ha iniciat la seua intervenció demanant disculpes –“per obligació moral” – a “molts milions de ciutadans perquè, després de 300 dies, tenim com a candidat a la mateixa persona que,al meu judici, tant i tant va legislar en contra de tantes i tantes persones”.

Joan Baldoví ha anunciat que, durant la nova legislatura, Compromís treballarà “perquè el BOE i els pressupostos de l’Estat deixen de ser una amenaça contra la majoria de les persones i es convertisquen en un aliat dels i les valencians”, ja que, en cas contrari, tant Rajoy com Hernando com Rivera “ens tindran enfront perquè, en Compromís, no ens resignem” i perquè, “com deia Balzac, la resignació és un suïcidi quotidià i nosaltres volem viure la vida amb dignitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa