Diari La Veu del País Valencià
Nit d’Escola Valenciana a Ontinyent

RedactaVeu / Ontinyent.

La XIV Nit d’Escola Valenciana, que tindrà lloc, aquest dissabte 5 de novembre, a les 19 hores, al Teatre Echegaray d’Ontinyent, acte en el qual es lliuraran els tres premis que l’entitat cívica atorga amb caràcter anual; enguany, de forma extraordinària, es farà una menció honorífica.

Aquesta catorzena edició porta per títol ‘La Nit a Cau d’Orella’ i també representa el punt de partida de les Trobades d’Escoles en Valencià, atès que l’entitat cívica revelarà el disseny i el lema de les festes per la llengua del 2017. La vetllada serà amenitzada per l’actriu Maria Juan i comptarà amb el poeta Joan Olivares, així com amb les actuacions de les escoles d’Ontinyent. La contacontes Almudena Francés sorprendrà amb una de les seues històries durant el sopar. A més, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha confirmat assistència al lliurament de guardons que vindrà seguit d’un sopar al restaurant La Vall.

“La Nit d’Escola Valenciana és el context en el qual lliurem els premis d’Escola Valenciana a persones i entitats que basteixen el nostre país amb memòria, cultura, coneixement, llengua, alegria… i volem fer valdre la tasca que desenvolupen dia rere dia”, amb aquestes paraules, el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, descrivia la vetllada de germanor en la roda de premsa desenvolupada a l’Ajuntament d’Ontinyent.

Presentació XIV Nit d’Escola Valenciana. Foto: EV.

El president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Josep Andrés Timor, d’una banda, ha agraït l’esforç i la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent en la confecció de la XIV Nit d’Escola Valenciana: “Estem contents d’haver rebut tantes atencions per part de l’Administració local, tot han sigut facilitats per a poder celebrar la Nit a Ontinyent” i, d’altra banda, ha comentat el desenvolupament de l’acte: “Comptarem amb la participació de més d’un centenar de xiquets i xiquetes que oferiran una mostra de balls ontinyentins recuperats amb el treball de les escoles d’ensenyament en valencià”.

Guardons

L’entitat cívica premia amb els guardons “Intentant la llibertat”, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, la Trajectòria Individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, el guardó dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió de la nostra llengua, i el Guardó Extraordinari, que s’atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la nostra cultura. Enguany, de forma especial, es farà una Menció Honorífica.

De moment, l’entitat sols ha revelat que el guardó extraordinari ha recaigut sobre l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, tal com ja va informar de manera detallada La Veu en el següent enllaç. Vicent Moreno ha expressat que “aquesta institució hauria de servir de model per a altres comarques; tant de bo tinguérem més instituts de referència com el IEVA”. La resta de reconeixements es faran públics prompte.

Comparteix

Icona de pantalla completa