Diari La Veu del País Valencià
El valencià Pablo Auladell guanya el Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura

RedactaVeu / València.

L’il·lustrador Pablo Auladell (Alacant, 1972) ha obtingut el Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura per l’obra ‘El paraíso perdido’. El premi està dotat amb 20.000 euros i té com a objecte distingir la millor obra d’aquesta especialitat publicada en qualsevol de les llengües de l’Estat durant el 2015.

Segons el ministeri, el jurat ha escollit aquesta obra “pel gran valor artístic i la força visual inspirada per la intemporal visió de Milton, el seu tractament del color, l’ús original de la iconografia i la narrativa que aconsegueix al mateix temps ser arquetípica i plenament actual”.

Pablo Auladell és docent del Màster Ars in Fabula i de l’AIF Summer School a Macerata (Itàlia) i ha il·lustrat més de 30 àlbums, novel·les i còmics i ha exposat en galeries i fires de Madrid, Barcelona, Roma, Bolonya i Ginebra.

El nou Premi Nacional de Còmic del Ministeri de Cultura ha impartit xerrades i tallers a l’Estat espanyol i Itàlia. Auladell es va iniciar en la il·lustració amb els seus primers fanzins l’any 1996 amb el col·lectiu autoral ‘La Taberna del Ñú Azul ‘integrat pels dibuixants Miguel Ángel Díez i Miguel Ángel Bejerano. Amb el seu primer àlbum de còmic, ‘El camino del titiritero’, va ser nominat a l’Autor Revelació al Saló del Còmic de Barcelona 2002.

En les seues publicacions ha desenvolupat el territori narratiu s de revisitar i il·lustrar contemporanis i clàssics. El seu treball ha estat reconegut amb el premi del Ministeri de Cultura a les Millors Il·lustracions de Llibres Infantils i Juvenils el 2005 per ‘Peiter, Peter i Peer i altres contes d’Andersen’ i amb el guardó a l’Autor Revelació al Saló del Còmic de Barcelona de 2006 per ‘la Torre Blanca’ (2005). Entre les seues últimes publicacions destaquen ‘La feria abandonada’ (2013), ‘La leyenda del santo bebedor’ (2014) i ‘La Puerta de los pájaros’ (2015).

Comparteix

Icona de pantalla completa