Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘La denúncia del PP és una falòrnia, els comptes de Compromís són legals’

RedactaVeu / València.

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha posat l’accent, aquest divendres, en el fet que el Tribunal de Comptes “ha deixat ben clar” que els comptes de Compromís són “absolutament legals”. Així mateix, considera “una falòrnia” la denúncia presentada pel Partit Popular contra el finançament de Compromís.

Oltra s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntada per les diligències de recerca penal que ha obert la Fiscalia pel finançament de Compromís, després d’una denúncia del PPCV en la qual qüestiona la destinació de fons electorals i les seues fonts d’ingressos en les eleccions municipals celebrades al maig de 2015.

La dirigent de Compromís ha assenyalat que l’”estratègia” del PP “és com la del calamar: tirar tinta per a esborrar les seues pròpies vergonyes, ja que aquestes sí les està investigant la Fiscalia d’ofici per una recerca prèvia de la Policia i de les forces contra els delictes econòmics”.

Així, ha destacat que es tracta d’una denúncia “sense fonament”, però “Fiscalia òbviament ha d’obrir diligències”. En aquesta mateixa línia, ha indicat que el Tribunal de Comptes “ha deixat ben clar que els comptes de Compromís són absolutament legals” i, a més, són “transparents” perquè “qualsevol ciutadà pot accedir a ells”.

Oltra ha explicat que Compromís “no ha demanat préstecs als bancs, perquè no els vol deure res”, ja que entén que “es comença devent diners als bancs per les campanyes electorals i se’ls acaba rescatant i deixant caure a les persones”. “Compromís no té deutes amb els bancs que si té el PP, que deu 40 milions d’euros”, ha subratllat.

‘No volem ser esclaus dels bancs’

De la mateixa manera, ha ressaltat que en la coalició no volen ser “esclaus” dels bancs, sinó que “preferim arribar a acords amb aquells que ens produeixen els materials en la campanya, que són xicotetes i mitges empreses, que deure-li res a un banc, perquè deure favors als bancs no és bona cosa”.

Sobre aquest tema, ha indicat que van acordar amb els proveïdors que els pagarien quan Compromís cobrara la subvenció, “que és transparent i s’obté pel nombre d’escons i de vots obtinguts”. “El que passa és que la subvenció es va allargar més de 90 dies, que és el termini de pagament”, ha manifestat Oltra, qui, en qualsevol cas, ha destacat que “se’ls ha pagat i està tot bé”.

“Aquesta és l’única observació que ens fa el Tribunal de Comptes”, ha destacat, però ha posat l’accent que aquest òrgan subratlla que els comptes de Compromís són “correctes” i, per açò, “hem cobrat el 100 per cent de la subvenció”.

“El que nosaltres no tenim, al contrari que el PP, són problemes amb la Policia, amb la Guàrdia Civil, els fiscals o els jutges, gent amb un peu en la presó i una altra amb els dos peus dins”, ha postil·lat. A més, ha qualificat de “vergonyós” el “ús pervers” que considera que fa el PP de la Justícia i ha instat els ‘populars’ al fet que “no facen perdre temps a la Fiscalia”.

‘A netejar la seua casa’

Al seu judici, “el que han de fer és netejar la seua casa, que bastant porqueria tenen, en lloc d’intentar tirar la seua porqueria a les cases dels altres, que les tenim ben netes i qualsevol ciutadà pot veure en el nostre portal de transparència en què ens hem gastat els diners, amb qui i per què”.

Preguntada per les declaracions que ha fet sobre aquest tema la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui ha indicat “no som com ells, no demanem dimissions”, Mónica Oltra s’ha preguntat: “Com ha de demanar dimissions ella quan hauria d’estar callada?”. “En temes de corrupció hauria d’estar callada, perquè té un imputat en el Congrés que li va cobrir a ella una signatura”, ha manifestat.

A més, entén que el PP “no pot demanar dimissions perquè sap que la seua denúncia és una faula”. “Bonig viu en un estat d’acceleració permanent i el que hauria de fer és assossegar-se i netejar el seu partit, que té molta faena”, ha dit la portaveu de Compromís.

També considera que hauria de “dedicar els seus esforços a col·laborar amb el Govern, que som un Govern obert, pacient, transparent i amigable”. “Si té alguna proposta positiva que fer-nos, que ens la faça que l’estudiarem”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa