Diari La Veu del País Valencià
Els músics valencians seleccionats per Lluís Llach per al Certamen Terra i Cultura

RedactaVeu / Catalunya.

El certamen Terra i Cultura 2016, impulsat pel Celler Vall Llach, ha anunciat a la seua web les 20 propostes preseleccionades que optaran al IX Premi Miquel Martí i Pol. Enguany han arribat a la penúltima fase poemes de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estellés, Montserrat Abelló i Ramon Llull, entre d’altres.

S’han recollit prop de 400 poemes musicats en català, la majoria a partir de peces publicades, i alguns escrits per a l’ocasió. Enguany, a la preselecció, s’han escollit musicacions de tres poemes de Vicent Andrés Estellés, dos de Joan Salvat-Papasseit, dos de Joana Raspall i dos de Joan Vinyoli, informen.

D’entre tots els poemes musicats el darrer any i les propostes inèdites enviades al celler de Vall Llach, el músic i promotor del certamen Lluís Llach n’ha escollit vint: T’estimo quan et sé nua com una nena, de Maria Mercè Marçal, per Elena Gadel amb Pau Figueres; Vindrà la mort de Joan Vinyoli, per Magnus Luna amb Max Vilavecchia i Anna Ferrer; Dóna’m la mà de Joan Salvat-Papasseit per partida doble, amb versions de Josué Miró i Guillem Soldevila; Cançó de la rosa de paper de Vicent Andrés Estellés, per Tallada; Madrigal de Tomas Tranströmer i Antoni Martínez Revert, per Carles Dénia; Lletra a Dolors de Miquel Martí i Pol, per Tomás de los Santos i Sílvia Bel; Vanitati Mundi (Versió a la Cova) de Jacint Verdaguer, per Kitsch a la Cova; Verge de Marc Romera, per Pantaleó; Ací em pariren de Vicent Andrés Estellés, per Andreu Valor amb Moisés Olcina i Sem Santa Cecília l’Olleria; Cançó inacabada de Manel Alonso, per Acid Cookies; Cant a u mateix de Marcel·la Payà, per Ona Nua, grup que també ha musicat Llàgrimes de Vicent Andrés Estellés; Bombolles de Joana Raspall, per Sara Terraza i Toni Xuclà; Si no fores (no amb mi) de Roc Casagran, per Mireia Vives i Borja Penalba; Ales útils de Miquel Àngel Lladó Ribas, per Marta Elka; Entel·legència de Ramon Llull, per Cap de Turc; Molins de Joan Vinyoli, per Pere Vilanova; Podries de Joana Raspall, per Roba Estesa, i El temps de Montserrat Abelló, per Mariona Sagarra.

El jurat del certament Terra i Cultura escollirà cinc musicacions finalistes, que es faran públiques el proper dilluns 7 de novembre. Aquest jurat està format per Lluís Llach; Laura Aymerich, la directora de la Institució de l’Institut de les Lletres Catalanes; Laura Borràs; el somelier del restaurant El Celler de Can Roca, Josep Roca; el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau. En els propers dies, un cop s’hagen reunit, es faran públics els cinc finalistes d’aquesta edició.

El Premi Miquel Martí i Pol té una dotació econòmica de 5.000 euros i una obra original de l’escultor Josep Bofill. De moment, romanem a l’espera del veredicte definitiu del jurat, que es farà públic el dia 16 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa