Diari La Veu del País Valencià
El jove detingut a Xella confessa la mort de l’adolescent de 16 anys

RedactaVeu / Xella.

El jove detingut aquest divendres a Xella ha confessat la mort de l’adolescent de 16 anys desapareguda el dimecres en el municipi, el cadàver de la qual ha sigut trobat en un avenc d’aquesta localitat valenciana, segons fonts de la recerca. Es tracta d’un xic major d’edat i amic de la víctima, que havia sigut arrestat després de trobar-se el cos sense vida de la menor, que posteriorment s’ha comprovat que es correspon al de l’adolescent desapareguda en el municipi de l Canal de Navarrés fa dos dies. Segons les primeres recerques, no tenia relació sentimental amb la menor.

L’Ajuntament de Xella ha emès, aquest divendres, un comunicat en el qual anuncia que ha aprovat per unanimitat declarar tres dies de dol oficial −a partir de les 18.00h del 28 d’octubre i fins a les 18.00 hores del 31 d’octubre− i convocar la ciutadania a una concentració −a les 12.00 hores d’aquest dissabte 29 en la plaça de l’Ajuntament− en la qual es guardaran tres minuts de silenci per la mort d’una menor veïna del municipi de la Canal de Navarrés.

En la mateixa nota, el Consistori expressa la “solidaritat de tota la població” en aquests moments “tan durs” i el seu “suport incondicional” a la família de la jove, el cos del qual ha sigut localitzat aquest divendres en un avenc de la localitat de la Canal de Navarrés.

Així mateix, l’Ajuntament de Xella vol agrair el seu treball als cossos i forces de seguretat de l’Estat, així com a l’equip de psicòlogues “que ha donat suport a la família i amics” i a l’equip mèdic del centre de salut de Xella, a la Mancomunitat de la Canal de Navarrés i a la policia Local, tant de Xella com dels pobles veïns. També s’ha mostrat agraït amb la Diputació de València pel fet de “posar a la nostra disposició les brigades de Divalterra”, amb Protecció Civil i amb els veïns de Xella per “la seua disposició i solidaritat amb la família de Vanesa”.

Agents de la Guàrdia Civil han localitzat aquest matí el cos de la xica, que es trobava nu i a diversos metres de profunditat, per la qual cosa ha sigut necessària la participació del Grup Rural de Rescat i Intervenció en Muntanya.

Paratge on s’ha localitzat el cos de la veïna de Xella. Foto: EP.

Vanesa se’n va anar dimecres passat al cinema amb dos amics. Després de sopar al seu domicili, li va dir a la seua mare que se n’anava a casa d’unes amigues per a passar la nit. Tanmateix, en veure que l’endemà no havia assistit a l’escola i passades unes hores, la mare va presentar una denúncia. Sobre el cas, s’ha decretat el secret de sumari i es practicarà l’autòpsia per a determinar les causes de la mort de la menor.

Comparteix

Icona de pantalla completa