Diari La Veu del País Valencià
Enguany sí: A la muntanya de la Patà hi ha Aplec

Xavier Pérez / El Puig.

El moviment independentista enguany sí que tindrà acte al Puig. I és que després de la desaparició del PSAN i la no-celebració, l’any passat, de l’Aplec del Puig, Esquerra Republicana del País Valencià ha pres el testimoni de l’històric partit de Josep Guia i la muntanya de la Patà serà l’escenari aquest diumenge del denominat ‘Aplec de dalt’.

En l’acte de la Muntanyeta de la Patà hi participaran Gabriel Rufián, diputat d’Esquerra Republicana al Congrés; Josep Barberà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià; Teresa Jordà, diputada d’Esquerra al Congrés, i el Portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral.

Durant l’aplec, que serà presentat per Reis Juan, periodista i treballadora de RTVV, hi haurà un homenatge a Vicent Marco Miranda a càrrec de Francesc Viadel, columnista de La Veu. L’acte clourà amb l’actuació de Borja Penalba.

El president d’ERPV, Josep Barberà ha explicat que “organitzant aquest aplec prenem el relleu d’una organització degana de l’independentisme com és el PSAN, però també reivindiquem l’herència d’aquells valencianistes de preguerra que van plantar la llavor d’un valencianisme que en aquell moment, com ara, tenia vocació de masses”.

Barberà ha fet una crida als valencianistes a participar de l’Aplec del Puig. “Aquest ha de ser un acte d’afirmació nacional, però també de reivindicació. De deixar clar que els valencianistes no podem acceptar renúncies ‘perquè tornarà el PP’, hem de dir ben alt i ben clar que aquest país no és de la dreta o del Botànic, aquest país és molt més plural i els independentistes aspirem a les més altes quotes de sobirania per al País Valencià, quotes que ens faran més lliures i més feliços, que ens proporcionaran més benestar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa