Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina encara la Fira de Tots Sants amb les millors expectatives

RedactaVeu / Cocentaina.

Cocentaina inaugurà dissabte la 670a edició de la seua Fira de Tots Sants, amb 4 jornades per davant que preveuen millorar les expectatives dels últims anys. Des de ben de matí del passat dissabte, els carrers de Cocentaina estan plens de gent buscant les seues preferències entre els milers d’articles oferits: cotxes, dolços, noves tecnologies, gastronomia, maquinària agrícola o fins i tot animals.

El conseller Soler i el president Morera coincidiren a assenyalar –durant l’acte d’inauguració- la Fira de Tots Sants de Cocentaina com un “element diferenciador” de la cultura valenciana i de la idiosincràsia dels valencians– a més de posar en valor les seues facetes cultural, econòmica i innovadora- just quan la Fira de Tots Sants ha iniciat el procés per a ser declarada, per la Generalitat, Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC). El conseller d’Hisenda -en nom del president Ximo Puig- i el president de les Corts han estat enguany els encarregats d’inaugurar aquesta Fira de Tots Sants, acompanyats per l’alcaldessa Mireia Estepa i la regidora de Fira. Entre els assistents també es trobaven els consellers d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, entre molts càrrecs autonòmics i municipals.

L’encarregat de llegir el ‘Privilegi’ en aquest 2016 ha estat enguany Josep-Vicent Torregrosa. “Agraïm profundament el suport institucional massiu que estem rebent. Això ens demostra que els nostres representants en les institucions creuen en la Fira de Tots Sants i en la seua importància, com una de les més antigues i com la més important del País Valencià”, deia.

El metge contestà, Josep-Vicent Torregrosa, llegí des de la balconada principal del Palau Comtal el ‘Privilegi’ del rei Pere IV d’Aragó que atorgava a Cocentaina la concessió i el dret per a organitzar aquesta fira que data del 1346, a l’acabament del qual es va mostrar molt emocionat i s’ha declarat un “incondicional” de la Fira del seu poble.

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Cocentaina ha fet una crida animant la gent a visitar la Fira i a gaudir “de tot el que són capaços d’oferir els nostres veïns i veïnes”, en una edició en la qual “esperem que el volum de negoci supere les expectatives” en una Fira de Tots Sants que confia “ajudarà a difondre la imatge turística del poble també per a la resta de l’any”.

Comparteix

Icona de pantalla completa