Diari La Veu del País Valencià
El Llevant perd els seus primers punts a casa amb el Getafe però és més líder

EFE / València.

El Getafe va empatar a un gol en la seua visita al Llevant i es va convertir així en el primer equip capaç de puntuar en el camp del líder, que havia sumat per victòries els seus cinc anteriors compromisos en el Ciutat de València, i que, malgrat l’empat, augmenta a set punts el seu avantatge respecte al segon classificat.

El duel va respondre a les expectatives entre dos clubs que la passada campanya jugaven a Primera i que són seriosos candidats a l’ascens. El Llevant no va estar tan resolutiu com en altres ocasions per mèrit d’un Getafe molt seriós i ben col·locat sobre el terreny de joc en tot moment.

El Getafe continua amb la seua progressió de joc i resultat des de l’arribada del tècnic Pepe Bordalás i va sumar el seu cinquè partit consecutiu sense perdre en un complicat escenari, on no obstant això va realitzar un gran partit i va tenir, fins i tot, serioses opcions per haver-se endut els tres punts en joc.

El conjunt visitant va eixir amb personalitat al camp del Llevant i des de l’inici de l’encontre va prendre possessió de la pilota davant un rival desorientat, que no trobava la manera de revertir la dinàmica de joc imposada pels madrilenys.

Fruit d’aquest domini inicial, l’equip de Bordalás es va avançar al marcador als deu minuts, després d’aprofitar el seu capità Lacen un rebuig a l’àrea per batre Raúl Fernández amb un xut creuat des de l’esquerra.

Després d’encaixar el colp, el Llevant es va refer i va reaccionar. El trident ofensiu del conjunt valencià va entrar en acció. Morales, Jason i Roger van portar el perill a la porteria del Getafe, però va ser Natxo Insa qui aconseguiria l’empat després d’un córner a l’equador del primer acte.

El porter visitant Alberto García va rebutjar de punys i la pilota li va caure al migcampista local que amb l’interior de la bota va dibuixar un tir bombejat que va evitar la defensa visitant per a empatar.

El Llevant es va fer amb el comandament del partit encara que va perdre verticalitat en les seues accions, mentre que el Getafe es va reposar a la recta final i poc abans del descans, Pacheco va poder de nou avançar el seu equip al marcador, però la seua mitja volta a l’àrea llevantinista va acabar amb un llançament alt que buscava l’escaire.

Al descans, López Muñiz, tècnic del Llevant, es va veure obligat a substituir el golejador Natxo Insa per lesió i va donar entrada a un jugador més creatiu com Espinosa, tot i que l’arrencada va ser un calc de la primera meitat.

La primera ocasió clara va ser per al Getafe, en una jugada assajada, en què després d’un llançament de falta Cata Díaz va perllongar de cap al segon pal i Juan Cala, amb tot a favor per a marcar, va rematar de cap alt.

El Llevant no trobava continuïtat al seu joc i el Getafe no va renunciar a la victòria. De nou la va tenir després d’un xut des de la frontal de Pacheco que va obligar a lluir-se Raúl, el rebuig va arribar a les botes del recentment incorporat Jorge Molina, que va creuar en excés la seua rematada desaprofitant una claríssima oportunitat.

El duel va guanyar en intensitat a la recta final, amb un Getafe ambiciós davant un Llevant que va buscar també la victòria, però que al final es va conformar amb un empat que li permet ampliar un punt més l’avantatge amb els seus immediats perseguidors en la classificació.

Fitxa tècnica:

1 – Llevant: Raúl Fernández, Pedro López, Chema, Postigo, Toño; Natxo Insa (Espinosa, m.46) (Casadesús, m.82), Lerma, Campaña; Morales (Montañés, m.62), Jason i Roger.

1 – Getafe: Alberto García, Damià, Cata Díaz, Cala, Molinero; Faurlin, Lacen, Yoda (Facundo, m.70), Portillo (Kadir, m.85), Pacheco, i Stefan Scepovic (Jorge Molina, m.64).

Gols: 0-1, m.9: Lacen. 1-1, m.22: Natxo Insa.

Àrbitre: Adrián Cordeo (C. Càntabre). Va amonestar pel Llevant a Roger i pel Getafe a Faurlin, Damián Suárez i Cata Díaz.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 12 de la Segona Divisió disputat a l’estadi Ciutat de València davant 12.700 espectadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa